recepta-mandonguilles-sipia

Mar i muntanya formen un sabor exquisit

Plat que podeu comprar ja elaborat per Cuinats Jotria punt per escalfar i menjar!

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 grams de carn de porc picada
  • 250 grams de carn de vedella picada
  • Farina
  • Mig quilo de sèpia bruta
  • Un grapat de pèsols del Maresme
  • 2 cebes
  • 3 dents d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • Pebrot vermell
  • Un ou
  • Pa de pagès
  • Llet
  • Sal, julivert, pebre negre i oli

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot, agafem les molles del pa de pagès, les posem en un bol gran i les reguem amb llet. En fem una pasta. A continuació, tirem al bol la carn picada tant de porc com de vedella, sal, oli, julivert, pebre negre, all i l’ou. Ho barregem tot molt bé.
  2. En una paella gran escalfem oli. Llavors amb les mans fem boletes amb la carn picada, les enfarinem i les col·loquem a la paella per fregir-les. Un cop fetes les mandonguilles les reservem en un plat amb paper absorbent.
  3. Fetes les mandonguilles, hem de fer el sofregit. En una cassola posem la ceba i els alls picadets. Quan ja s’hagin fet una mica, afegim els tomàquets i el pebrot vermell fins que quedi tot confitat. Hi posem la sèpia tallada a dauets i ho coem tot junt. Tirarem una cullerada de farina perquè no se’ns espesseixi la salsa.
  4. Quan estigui tot cuit, afegirem aigua i la salsa de la sèpia. Quan ja comenci a bullir l’aigua, abocarem les mandonguilles i els pèsols del Maresme. Ho deixarem tot coure fins que els pèsols siguin cuits. Ho barregem tot bé. Arribats aquest punt, només faltarà presentar-lo i menjar-ho a gust!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Meravellous Reserva Brut Nature de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és verdós amb notes groguenques. En nas és molt floral i fruital: notes de poma i préssec i fruites tropicals, pinya i cítrics amb alguna nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li dóna vivacitat i frescor. La criança com a Reserva li aporta unes sensacions amples i rodones, vellutades, amb un final sedós i embolcallador.

meravellous-giro

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201504/albondigas-sepia-28779.html