recepta-mandonguilles-alberginia-salsa-iogurt

Casolanes i amb un toc original

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 100 g de carn de vedella picada
  • 100 g de carn de porc picada
  • 1 albergínia
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 ou
  • 1-2 cullerades de formatge ricota
  • 2-3 cullerades de farina
  • 50 g de molla de pa
  • 1 got de llet
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Comí
  • Cibulet

 

Per a la salsa

  • 1 iogurt natural de Cal Vicens
  • 1 gra d’all
  • 1 rajolí de vinagre de poma
  • Oli d’oliva suau
  • Sal
  • Cibulet
  • Coriandre

 

Elaboració de la recepta

  1. Per a la salsa, posa en el vas de la batedora l’all, el iogurt, un raig de vinagre, coriandre, cibulet, oli d’oliva suau i una mica de sal. Triturar bé perquè emulsioni. Reserva.
  2. Posa l’albergínia en una font, assaona i mulla-la amb oli d’oliva. S’enforna a 180 º C durant 30 minuts. Deixa que es temperi, treu la seva carn i pica-la.
  3. Posa la molla de pa en remull en la llet.
  4. Pica finament la ceba i posa-la a sofregir en un cassó amb oli d’oliva.
  5. Per a les mandonguilles, posa en un bol la carn picada de porc i de vedella, l’albergínia, la molla de pa, l’ou, el formatge, l’all, comí, sal i pebre. Barreja bé amb les mans.
  6. Enfarina’t una mica les mans, fes boles i fregeix-les en una paella amb oli d’oliva.
  7. Serveix les mandonguilles amb la salsa i decora amb cibulet.

 

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre Wine Resort , un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.

maurel-can-bonastre

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201511/albondigas-berenjena-salsa-yogur-30907.html