recepta-gourmet-vedella-ecològica-pedraforca-jardinera

Un estofat  de vedella ecològic i deliciós


Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 400 gr de carn de Vedella Ecològica del Pedraforca a daus per estofat
  • 1/2 ceba, tallada a quadrets o en bastonets de Cal Valls
  • 1 all de Cal Valls
  • 50 gr de pèsols  de Cal Valls
  • 1 pastanaga, tallada a rodanxes de Cal Valls
  • 1 pastilla de brou de carn o de pollastre
  • 1 rajolí de Vi Blanc
  • 1-2 Fulles de Llorer de Cal Valls
  • 2-3 cullerades de tomàquet fregit de Cal Valls
  • Oli d’Oliva   
  • Sal
  • Grans de pebre negre
  • Aigua   
  • Farina


Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc preparem una olla amb un raig d’oli i la posem al foc. Pelem un all i ho tirem fins que comenci a daurar-se. Si ho desitgem, podem retirar-lo.
  2. Sofregim els tacs de carn en l’oli.
  3. Afegim la ceba i la pastanaga, prèviament tallades, i les sofregim. Salpebrem la carn i les verdures.
  4. Quan estiguin sofregides les verdures, afegim tomàquet fregit i li donem unes voltes.
  5. Afegim un rajolí de vi blanc i deixem que redueixi uns minuts.
  6. Incorporem una pastilla de brou esmicolada, el llorer, el pebre i aigua fins a cobrir la carn.
  7. Deixarem coure durant uns 20 minuts a foc mitjà-baix, amb l’olla tapada i remenant de tant en tant.
  8. Quan quedin uns 10 minuts, incorporem els pèsols, rectifiquem de sal i, si cal, afegim una culleradeta o dues de farina per espessir la salsa.
  9. Servir amb la guarnició que més ens agradi. Normalment s’acompanyen amb patates fregides en daus.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.

SYH-Vinya-Janine-vi-negre

Recepta extreta de: http://www.nosponemosfinos.es/2013/11/ternera-la-jardinera.html