recepta-gourmet-turbot-safra

Un plat delicat i saborós

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 turbot de 1500g (1’5 kg)
  • Safrà en bri de Safrà del Montsec
  • 2-3 patates per al puré
  • 10-12 espàrrecs verds per acompanyar
  • 1/2 ceba
  • 1/2 gotet de llet per al puré
  • 1 culleradeta de margarina
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • 1/2 gotet de conyac
  • Sal i pebre negre mòlt al gust
  • 1 got de brou de peix (millor casolà)
  • 1 culleradeta plena de farina de blat de moro refinada (maizena)

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer hem de netejar el peix i filetejar-lo. També podeu dir-li al peixater que us ho netegi.
  2. Fem el brou de peix amb l’espina del turbot, 1 tomàquet, 1 pastanaga, pebrot vermell, 1/2 ceba, aigua i sal. Ho deixem coure uns 30 minuts i ho colem.
  3. Pelem les patates i les coem en aigua amb una mica de sal. Les escorrem i les passem pel passa-pures. Les amanim amb sal i pebre mòlt al gust, un rajolí de llet per suavitzar el sabor i un rajolí d’oli d’oliva verge. El reservem.
  4. Posem els filets en una safata de forn amb sal i pebre i un rajolí d’oli cru i els rostim a 180 º uns 10-12 minuts.
  5. Mentre es fa el peix, en una paella posem l’oli i la margarina i sofregim les ceba trossejada molt finita.
  6. Quan estigui sofregida afegim la culleradeta de maizena, remenem i afegim el vi blanc, el conyac, el brou de peix.
  7. Afegim el safrà mòlt (una bosseta, mes o menys la punta d’una cullereta de cafè) i si no tenim mòlt doncs li posem en bri.
  8. Ho deixem a foc mitjà fins que espesseixi una mica. Si ens agrada trobar-nos la ceba deixem la salsa tal qual i si no la passem per la batedora per deixar-la més fina.
  9. Posem els espàrrecs a la planxa. els reservem
  10. Servim el turbot amb els espàrrecs i el puré de patates, reguem per sobre amb la salsa i uns brins de safrà per decorar. La resta de salsa la deixem a la salsera per si algú vol més.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc Suprem Garnatxa Blanca del Celler Bohigas, un vi color groc brillant daurat. Entrada potent i madura. Aroma a flor blanca i fruita seca (avellana sense torrar). En boca és un vi blanc molt potent, gras i estructurat, gràcies al contacte amb les mares. Hi ha un bon equilibri entre acidesa i estructura. Llarga persistència en boca on evoluciona des de la fruita fresca quedant la mineralitat i notes de mel en el record. Vi de llarga evolució en copa.

supremgarnatxa_masmacia_bohigas

Recepta extreta de: https://www.juliaysusrecetas.com/2014/10/rodaballo-al-azafran.html