recepta-gourmet-pollastre-rostit-forn-catalana

Un plat molt nostre per gaudir sucant-hi pa!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 Pollastre de pagès de Pollastre de l’era
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • 4 grans d’all
  • Uns trossets de llimona
  • 2 Cebes mitjanetes
  • Uns trossets de pebrot vermell i pastanaga (Opcional)
  • 2 Tomàquets madurs
  • Panses, prunes, pinyons i orellanes (Un grapat de cada)
  • Un branquilló de canyela
  • Una copeta de vi ranci
  • Una copeta de conyac
  • Llard o oli d’oliva verge extra
  • Aigua o molt millor, brou de pollastre
  • Una fulla de llorer
  • Farigola, orenga…(Opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc posarem els fruits secs (Panses, prunes, orellanes i pinyons) en remull amb una copeta de vi ranci i una altra de conyac, durant unes hores.
  2. Agafem el pollastre, net i esvicerat, i a dins hi posem sal, pebre negre en pols, un all pelat, mitja fulla de llorer, i un troç de llimona. Per fora, el salpebrem i l’untem amb una mica de llard. Un cop fet això, el posem a la safata per anar al forn.
  3. A la safata, hi posem el branquilló de canyella, els alls, la ceba, el tomàquet, el pebrot i la pastanaga, el llorer,el ví ranci i el conyac en el que hem tingut amb remull els fruits secs, i una mica de brou.
  4. L’enfornem a uns 180º durant uns 90 minuts (depèn del tamany del pollastre) Donant-li la volta un parell de vegades perquè es fagi bé de tots costats i regant-lo amb el suc de la cocció. Mitja horeta abans d’acabar la cocció, hi afegim els fruits secs. Si cal hi podem anar afegint una mica de brou.
  5. Un consell: Quan tinguem el pollastre cuit, baixem el forn a uns 60º i el deixem una bona estona abans de servir-lo. I plat a taula!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Reserva de Bohigas, un cava de color groc amb reflexes daurats gràcies a la seva llarga criança. Bombolla extra-fina, de lent i regular despreniment. Màxima persistència de l’escuma degut al llarg contacte amb els llevats de fermentació. Aromes de gran complexitat, unint la fruita fresca amb la compota i almívar. Conjunt que ofereix una llarga evolució, sempre amb el frescor com a centre de percepció, i avançant cap a notes de lleugers torrats, fruits secs i espècies (anís), amb certa mineralitat (grafit). En boca es percep amb aparent suavitat en l’entrada, estructura i bombolla formant part d’un bloc indissociable, que acompanya les aromes de fruita madura i de llarga persistència. En l’evolució, notes de brioxeria, espècies i torrats constitueixen un producte de gran potència i projecció en copa.

cava-brut-nature-reserva-bohigas

Recepta extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/2013/11/pollastre-al-forn-a-la-catalana-3.html