recepta-gourmet-pastis-formatge-melmelada-gerd

Un pastís de 5 estrelles

 

Ingredients per a la recepta

Per a la base

  • 120 g. de galetes maria
  • 40 g. de sucre
  • 70 g. de mantega
  • Una mica de canyella en pols

 

Per a la crema

  • Una mica de sal
  • 1 llimona espremuda
  • 3 ous
  • 1 terrina de formatge philadelphia
  • 200 ml. de nata líquida
  • 120 g. de sucre
  • 1 cullerada de maizena

 

Per a la cobrir el pastís

 

Per decorar

  • Gerds
  • Menta
  • Sucre de colors

 

Notes

  • El més complicat d’aquest pastís de formatge o cheesecake és la seva base. Si tens un robot de cuina és fàcil triturar les galetes. Si no tens un robot, thermomix o similar pots introduir les galetes juntament amb el sucre i la canyella en una bossa i amb un corró pastador o amb les mans trencar-les fins que es facin molles.
  • La mantega ha d’estar del temps o si no la pots fondre al microones (sense arribar a que quedi líquida) per poder treballar la base del pastís.
  • És un pastís que es pot congelar en porcions embolicant-la en paper d’alumini.

 

Elaboració de la recepta

Per a la base

  1. Introduir les galetes trossejades en un got americà o robot de cuina juntament amb el sucre i la canyella en pols. Triturar.
  2. Preescalfar el forn, amunt i avall a 200ºC.
  3. Tirar les galetes triturades, el sucre i la canyella a un motlle desmuntable i antiadherent.
  4. Agafar la mantega amb la mans ben netes, barrejar-ho tot per fer una massa i elaborar la base del pastís.
  5. Quan la galeta està impregnada del greix de la mantega és quan premem amb les mans per tota la base del motlle fins cobrir-lo amb aquesta barreja. Aixafar bé sobretot per les vores.
  6. Fiquem el motlle a la nevera mentre preparem la crema, perquè s’endureixi la base de galeta, sucre, canyella i mantega.

 

Per a la crema

  1. Barregem la farina amb el sucre en un bol i remenem per assegurar-nos que no surtin grumolls a la crema.
  2. Bolquem en un got americà o un recipient per batre els ingredients de la crema: el formatge de philadelphia, la nata líquida sense muntar, els 3 ous, una mica de sal, el suc d’una llimona i el sucre amb la farina. I batem fins aconseguir una crema líquida.
  3. Traiem el motlle de la nevera i amb l’ajuda d’una cullera anem afegint la crema suaument sobre la base del pastís.
  4. La introduïm al forn, prèviament escalfat, a mitja alçada, a 200 º C i ha d’estar uns 30 minuts.
  5. Treure del forn i deixar refredar.

 

Per cobrir el pastís

  1. Barregem la melmelada amb aigua, l’escalfem al microones durant 1 minut i remenem per aconseguir una textura més líquida.
  2. Cobrim poc a poc el pastís amb la melmelada de gerd i l’anem estenent amb una cullera. Ficar a la nevera d’1 a 2 hores abans de consumir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Licor de Fruts Deth Bosc Dera Val de Licors Portet, un licor que reuneix els sabors i aromes de fruits diversos: gerds, maduixes, cassis, aranyons… Amb una graduació alcohòlica de 16% vol.

Presentación de PowerPoint

Recepta extreta de: http://www.comandococina.com/cheesecake-o-tarta-de-queso-con-mermelada-de-frambuesa/