recepta-gourmet-pastis-formatge-melmelada-figues-nous

Un pastís que volarà

 

Elaboració de la recepta

Per la massa

  • 400g de farina leudant
  • 175g de mantega
  • 100g de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • Extracte de vainilla
  • Pessic de sal
  • Llet

 

Per al farciment

  • Uba terrina de formatge natural
  • Una tassa de nous picades de Els Noguers
  • Un pot de melmelada de figues de Can Bech

 

Elaboració de la recepta

  1. Per fer la massa del pastís, col·loca en un recipient la farina leudant amb el sucre, la mantega a punt pomada tallada a trossos, la mica de sal, l’extracte de vainilla al gust i un rajolí de llet.
  2. Barreja molt bé tots els ingredients fins obtenir una massa que no s’enganxi als dits. Si cal afegeix més llet o més farina.
  3. Deixa reposar la massa del pastís de figues durant 10 minuts en un recipient, embolicada amb paper film.
  4. Greixa un motlle de pastís desmuntable amb mantega i transcorregut el període de repòs, estén la massa amb el corró i col·loca-la en el motlle, cobrint molt bé la base i els laterals.
  5. Ara s’estén sobre la massa crua una bona capa de formatge crema i col·loca per sobre la melmelada de figues.
  6. Posa per sobre les nous picades grollerament i col·loca per sobre de les nous algunes estrelles de massa.
  7. Porta al forn preescalfat a 175 º C i s’enforna el pastís de melmelada de figues fins que estigui ben daurada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un licor de Crema Suau de Formatge de Vega Dania, una producte polivalent, que combina a la perfecció amb postres, còctels i cafès. És una forma atrevida de finalitzar un menjar aportant un sabor dolç, una suau textura i un final sec al paladar.

crema-suau-formatge-vega-dania

Recepta extreta de: https://placeralplato.com/reposteria/tarta-de-mermelada-de-higos