recepta-gourmet-pasta-dente-ceps-tòfona

Pasta amb un toc gourmet

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 g pasta d’Hort del Silenci
  • 350 g de ceps d’Urdet
  • 5 g tòfona negra de Noir et Blanc
  • 1/2 ceba blanca dolça
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 200 ml nata líquida per cuinar sense lactosa (15% matèria grassa, res més)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc, trossejarem els bolets en conserva, l’all i la ceba. Ho sofregirem tot, amb un raig d’oli i un pessic de sal, fins que estigui lleugerament daurat.
  2. Tot seguit, hi afegirem el vi blanc i ho barrejarem tot bé, mentre ho deixem que s’evapori al vapor.
  3. Ara, ratllarem la meitat de la tòfona sobre el sofregit i hi remenarem perquè s’impregni bé amb el seu sabor.
  4. Per acabar de fer la salsa, hi afegirem la nata, baixarem el foc i ho remourem lentament fins que la salsa estigui cremosa.
  5. Per un altre costat, bullirem la pasta en aigua lleugerament salada fins que estigui “al dente”. Podeu escollir la pasta que més us agradi, espaguetis, macarrons… o fins i tot pasta farcida.
  6. Un cop la pasta estigui al punt, l’escorrerem molt bé i la posarem en un bol. Seguidament, hi afegirem la salsa i ho mesclarem.
  7. Per últim, a l’hora de servir, ratllarem una mica de tòfona sobre cada ració.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Lola Rose Pinot Noir Brut de Canals & Munné, un cava de color vermell robí, perlatge fi i constant. Miscel·lània de frescos fruits vermells (maduixes, cireres, mores…) elegant perfum de roses i fons de herbes del bosc del Penedès. Intens sabor de fruita, voluptuós, equilibrat, fresc i persistent. Dolçor equilibrada.

lola-rose-pinot-noir-canals-munne

Recepta extreta de: http://fira-apat.cat/2018/11/05/pasta-al-dente-amb-ceps-i-tofona-negra/