recepta-gourmet-paella-arros-verdures-cuinats-jotri

Un dels plats estrella de l´estiu

Recepta que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri.

 

Ingredients per a la recepta (6 persones)

  • 600 gr de arròs bomba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermells
  • 4 unt. d’escarxofes
  • 250 gr de xampinyons
  • 150 gr de pèsols
  • 150 gr de faves
  • 4 Pastanagues
  • Uns ramells de bròquil
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets madurs
  • 6 dents d’alls
  • 1,500 litres de brou de verdures
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot posem el brou a fer, o be posem aigua a bullir amb un parell de pastilles.
  2. A la vegada anem preparant totes les verdures, ben talladetes: Tallem les cebes, els alls a lamines, ratllem els tomàquets, les pastanagues a bastonets, els pebrots a cuadrets, els xampinyons i les escarxofes a quarts, preparem uns ramells de bròquil, els pèsols i les faves.
  3. A la mateixa paellera, posem una mica d’oli i anem sofregim les verdures per ordre: primer fem el mes dur, el bròquil, les pastanagues, les escarxofes. Passats uns minuts afegim els pèsols i les faves, després els pebrots i els xampinyons. Una vegada sofregits, però deixant-los al dente (o sigui no masa fets), les retirem i reservem.
  4. A la mateixa paella posem una mica mes d’oli i aboquem les cebes i els alls, salpebrem i deixem fer, vigilant que no es cremin, una mitja hora.
  5. Una vegada sofregida la ceba afegim el tomàquet i deixem fer uns 20 minuts mes. Quant el sofregit està fet posem l’arròs i donem unes voltes perquè agafi el gust de la ceba i el tomàquet. Passats uns minuts, es el moment de posar el brou que tindrem bullint per intentar que no pari el bull un cop barrejat.
  6. Posem les verdures, salpebrem i deixem fer uns 15 minuts, apaguem el foc i ja podem dinar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Selecció DO Pla de Bages del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera, agradable amb aromes de fruits de bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

seleccio-grau-grau

Recepta extreta de: https://alcaliudelacuina.wordpress.com/2013/03/18/paella-darros-amb-verdures/

Imatge extreta de: http://cuinatsjotri.cat/cat/fitxa-productes/jotri/arrossos/paella-darros-amb-verdures.html