recepta-gourmet-mona-pasqua-tradicional

La mona de sempre

Podeu trobar-ne de tot tipus a Especialitats CoboPastisseria Sant Jaume Forn Franquesa.

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 g de pasta de brioix
  • 1 ou dur
  • 1 ou batut per pintar
  • sucre llustre

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot heu de fer el brioix (podeu veure la recepta fent clic aquí).
  2. Un cop reposat el brioix estireu-lo una mica. Que quedi pla, amb un gruix d’un dit aproximadament.
  3. Ara, fent una mica de pressió, incrustarem un ou dur enmig.
  4. Heu de deixar que llevi la massa durant un parell o tres hores. Però jo, com ja us he explicat, utilitzo la tècnica de posar el forn en mode estufa per accelerar el procés i en 35-40 minuts ja la tinc pujada.
  5. Ara només l’hem de pintar amb ou batut, i amb cura per no abaixar la massa.
  6. Enforneu la mona 200-220ºC durant uns 10-12 minuts. Però vigileu-la bé perquè el brioix es crema molt ràpid.
  7. Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º graus durant la meitat de temps, però ho heu de tenir molt per la mà. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins. Deixeu-la refredar una estona.
  8. Tireu una mica de sucre llustre per sobre amb l’ajut d’un petit sedàs.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Semisec del Celler Carles Andreu, un cava un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos i amb un fi i constant rosari de bombolles. Afruitat al nas amb aroma intens (poma), bones notes de reducció. En boca sec amb un fons fruitós i molt bona acidesa.

CavaSemiSec-CarlesAndreu

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2012/04/mona-de-pasqua-tradicional.html