recepta-gourmet-llenties-xoriço-ràpides

La manera més ràpida i fàcil de fer llenties

 

Ingredients per a la recepta

Recepta elaborada amb ingredients que podeu trobar a l’agrobotiga d’Ebrecultius:

  • 250 gr de llenties pardubes cuites de pot El Mendaviés
  • 1 patata gran
  • 1 pastanaga
  • 100 de verdures congelades per sofregit (pebrot verd, vermell, ceba, tomàquet)
  • 12 rodanxes de xoriço Can Ruart
  • 1 pastilla de caldo de pollastre
  • 1 cullereta petita de pebre vermell picant
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d’oliva i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem un fons d’oli a la cassola i posem les verdures tallades sense descongelar a foc fort, perquè l’aigua que deixin anar es vagi evaporant.
  2. Pelem i tallem la pastanaga a rodanxes i la afegim juntament amb una mica de sal.
  3. Mentre això es cuina tallem la patata a trossos i preparem les rodanxes de xoriço.
  4. Quan l’aigua de la descongelació es vagi evaporant, baixem una mica el foc i afegim les patates tallades, el xoriço, la fulla de llorer i el pebre vermell. Depèn del vostre gust el poseu picant o dolç.
  5. Remenem tot bé per barrejar els sabors i cobrim amb aigua el just perquè les patates quedin submergides.
  6. Quan comenci a bullir afegim la pastilla de brou esmicolada i deixem 15 minuts fins que es coguin les patates.
  7. Passats els 15 minuts, les patates ja estaran cuites i és el moment d’afegir el pot de llenties cuites, prèviament rentades a l’aixeta i escorregudes.
  8. Deixem que cogui tot junt uns 5 minuts a foc suau i a taula!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Juve Ermita d’Espiells Rosat de Juvé i Camps, un vi rosat lleuger, afruitat i llaminer. Una anyada més d’aquest deliciós rosat, de nas fragant, amb fruita vermella fresca, i un pas per boca àgil, elegant i fresc.

juve-camps-ermita-despiells-rosat

Recepta extreta de: http://tonirecetas.blogspot.com/2016/10/lentejas-con-chorizo-rapidas.html