recepta-gourmet-lasanya-bacalla-espinacs

Sabors que et faran surar

Recepta que podeu trobar al Pilar’t Restaurant, amb el toc especial de la xef Pilar.

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 g d’espinacs frescos
  • 250 g de bacallà al punt de sal, sense pell ni espines
  • 1 porro
  • 1 all
  • 1 grapat de panses sense pinyol
  • 1 grapat de pinyons
  • plaques de lasanya
  • farina
  • llet
  • formatge ratllat emmental
  • sal, nou moscada i oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Hidratar les panses en aigua tèbia (o amb una mica de conyac).
  2. Coure els espinacs amb una mica de sal i oli. Quan perdin l’aigua, el volum que quedarà serà una quarta part o menys del que teníem.
  3. Retirar els espinacs, escorre’ls bé i deixar-los a part.
  4. Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo amb l’all. Quan sigui quasi daurat, afegir els pinyons perquè també es torrin una mica.
  5. Un cop el porro sigui a punt, incorporar els espinacs, les panses i el bacallà esmicolat. Donar unes voltes fins que tot quedi ben integrat i el bacallà s’hagi cuit.
  6. Preparar una beixamel normal i afegir-ne una mica a la barreja d’espinacs i bacallà.
  7. Preparar les plaques de lasanya. Si les heu de coure, o només s’han d’hidratar, o feu servir plaques de pasta fresca… actueu en conseqüència.
  8. Muntar la lasanya, acabar amb una bona capa de beixamel i formatge ratllat per damunt.
  9. Escalfar i gratinar al forn a 180ºC fins que el formatge quedi daurat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodi Petit Blanc d’Altavins, un vi blanc color groc pàl·lid amb matisos verds. Aromes de poma i plàtan, i algunes notes cítriques. A la boca és amable i rodó, amb una bona acidesa.

almodi-petit-altavins

Recepta extreta de: https://cuinaamoriciencia.wordpress.com/2015/01/26/lasanya-de-bacalla-amb-espinacs/
Imatge extreta de: https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/33306054_613546202333109_2333458759868743680_o.jpg?_nc_cat=0&oh=c8940410032f5a3b2f82b9444346a20d&oe=5B848CF8