recepta-gourmet-hamburguesa-doble-calçots-temporada

Hamburgueses saludables i delicioses

 

Ingredients per a la recepta

  • Dos patties de carn de porc de Leo Boeck
  • Cinc calçots
  • Oli, sal, pebre negre
  • Tres cullerades generoses de salsa romesco
  • Brots d’enciam
  • Pa de brioix al toc de formatge
  • Per a la salsa romesco:
  • Dos tomàquets madurs
  • Mitjana cap d’alls
  • Una nyora
  • 10 grams d’ametlles torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • 150 grams d’oli d’oliva
  • 100 grams de vinagre
  • Una culleradeta de pebre vermell
  • Bitxo (opcional)
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Els calçots són un producte la gràcia ve al fer-los a la brasa, perquè la seva part exterior es cremi i procedir a pelar-los per menjar el seu sucós interior. Fer-ho a casa perd part d’aquest encant, però es poden preparar traient la seva part externa fàcilment, només cal anar tirant la “pell” dels seus extrems des la tija fins al final de la peça i rentar lleugerament amb aigua per si quedessin restes de terra.
  2. En una paella tipus graella, a més o menys aquest sabor que ens transporta al veritable calçot, pot assemblar. Així que, amb la paella ben calenta i una goteta d’oli els incorporem, salpebrem, i anem deixant que vagin prenent aquest color tan característic de brasa i es vagin estovant.
  3. Si la paella és àmplia, quan quedin uns sis minuts (en total necessitarem uns deu minuts) per al cuinat dels calçots, podem incorporar la carn de burger, la qual estarà feta amb tres minuts per cada costat.
  4. Amb el pa de burger torrat i tots els ingredients cuinats, només queda muntar l’hamburguesa posant uns brots d’enciam fulla de roure i arrissada a la base, col·locant un patty, una mica de salsa romesco, la següent patty, els calçots i una mica de salsa com a toc final.
  5. La salsa romesco la teníem feta anteriorment, també molt senzilla, rostint els tomàquets, la nyora i el cap d’all al forn uns 15 minuts a 200 graus. Després triturem tot això prèviament pelat al costat les ametlles, el pa torrat, l’oli i vinagre i el seu puntet de sal.
  6. En aquesta ocasió, hi trobem la carn una mica més compacta que la preparació picant que vam provar la vegada anterior, però el punt sucós està aconseguit, òbviament gràcies als seus ingredients que són l’espatlla de porc amb cansalada. També està ben amanida amb api i all, el que fa que tingui gust.
  7. La barreja de tots els ingredients es fa molt agradable en boca i és que aquest sabor del calçot, sucós, amb aquest punt picant que ens recorda a la ceba, lleugerament torrat per haver-ho fet en una pseudo graella, barrejat amb la salsa romesco, fan d’aquesta burger tot un gaudi per als que estimem la senzillesa de la cuina de producte.
  8. El pa al toc de formatge no deixa de ser una cosa anecdòtica, així que el podeu obviar optant per un brioix normal, però no deixeu d’acudir a les verdures de temporada, sens dubte tot un encert per a crear hamburgueses saludables.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una cervesa Tripel Cuvée de L’Estupenda, una cervesa clàssica belga envellida en barrils de roure francès. Joc de dolçors i espècies amb gran protagonisme de la fusta. Rica en matisos i fàcil de beure. Una cervesa amb caràcter i presència. Perfecte per gaudir-la en si mateixa o acompanyada de un bona carn rostida, pernils cuits, formatges curats i cremosos, pestos, espàrrecs, mariscs de closca i inclús postres com la crema catalana o el pastís de formatge.

estupenda-tripel-cuvee-cervesa

Recepta extreta de: https://leoboeck.com/2017/07/17/hamburguesa-doble-con-calcots-de-temporada/