Un plaer per al paladar
Ingredients per a la recepta
Per als panets de brioix de nata:
- 425 g de farina de força
- 180 g de nata per cuinar
- 50 ml de llet
- 20 g d’oli de gira-sol
- 1 ou
- 40 g de sucre
- Un sobre de llevat sec de forner
- Una culleradeta de lecticina de soja (opcional)
- Una culleradeta de sal
- Ou batut
- Llavors de sèsam
Per a les hamburgueses:
- Hamburgueses de vedella Black Angus de Leo Boeck (també pot ser natura, picant, moruna, Frikandella i de bacó)
- Amanida d’enciams
- Ceba morada
- Salsa de tomàquet
- Salsa mostassa
- Ceba fregida cruixent
- Cogombres
Elaboració de la recepta
- En primer lloc es barregen els elements líquids en un bol: la nata, l’oli, l’ou batut, la llet.
- Després afegim la farina, el sucre, el llevat seca i la sal. És opcional afegir una culleradeta de lecitina de soja, amb la qual surten més esponjosos.
- Pastem en primer lloc dins el bol i quan tinguem consistència de massa seguim pastant sobre el taulell. Hem d’aconseguir una massa llisa, que s’adhereixi lleugerament a la fogons però sense ser enganxosa.
- En aquest punt deixem reposar durant un parell d’hores com a mínim fins que la massa dobli el seu volum.
- Després del primer llevat dividim la massa en porcions de 70 cm i en fem boles.
- Formem els panets aplanant-los lleugerament amb ajuda del corró i deixem fermentar de nou en una placa de forn sobre un paper d’enfornar.
- Quan que doblin el seu volum els pinzellem amb ou batut i empolvorem amb llavors de sèsam.
- Posem al forn durant 10 minuts al forn amb la funció amunt i avall amb aire a 190 graus.
- Un cop al forn deixem refredar sobre una reixeta.
- Preparem les hamburgueses a la graella ben calenta, han d’estar molt daurades. Mentre es cuinen preparem els enciams i tallem la ceba morada en juliana.
- Tallem els panets, untem amb salsa de tomàquet, posem l’enciam, la ceba, les hamburgueses, mostassa, cogombrets i per acabar ceba fregida cruixent.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa ecològica Rossa de Cervesa L’Estupeda, una cervesa suau, elegant i equilibrada. El seu suau toc herbaci i lleugerament cítric, la seva amargor moderada i el punt dolç de la malta, conformen un conjunt que marida a la perfecció amb tot tipus de plats.
Recepta extreta de: https://leoboeck.com/2017/07/02/panecillos-de-brioche-de-nata-para-hamburguesas-cream-brioche-burger-buns/