recepta-gourmet-hamburguesa-vedella-vlack-angus-panet-brioix-nata-leo-boeck

Un plaer per al paladar

 

Ingredients per a la recepta

Per als panets de brioix de nata:

  • 425 g de farina de força
  • 180 g de nata per cuinar
  • 50 ml de llet
  • 20 g d’oli de gira-sol
  • 1 ou
  • 40 g de sucre
  • Un sobre de llevat sec de forner
  • Una culleradeta de lecticina de soja (opcional)
  • Una culleradeta de sal
  • Ou batut
  • Llavors de sèsam

 

Per a les hamburgueses:

  • Hamburgueses de vedella Black Angus de Leo Boeck (també pot ser natura, picant, moruna, Frikandella i de bacó)
  • Amanida d’enciams
  • Ceba morada
  • Salsa de tomàquet
  • Salsa mostassa
  • Ceba fregida cruixent
  • Cogombres

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc es barregen els elements líquids en un bol: la nata, l’oli, l’ou batut, la llet.
  2. Després afegim la farina, el sucre, el llevat seca i la sal. És opcional afegir una culleradeta de lecitina de soja, amb la qual surten més esponjosos.
  3. Pastem en primer lloc dins el bol i quan tinguem consistència de massa seguim pastant sobre el taulell. Hem d’aconseguir una massa llisa, que s’adhereixi lleugerament a la fogons però sense ser enganxosa.
  4. En aquest punt deixem reposar durant un parell d’hores com a mínim fins que la massa dobli el seu volum.
  5. Després del primer llevat dividim la massa en porcions de 70 cm i en fem boles.
  6. Formem els panets aplanant-los lleugerament amb ajuda del corró i deixem fermentar de nou en una placa de forn sobre un paper d’enfornar.
  7. Quan que doblin el seu volum els pinzellem amb ou batut i empolvorem amb llavors de sèsam.
  8. Posem al forn durant 10 minuts al forn amb la funció amunt i avall amb aire a 190 graus.
  9. Un cop al forn deixem refredar sobre una reixeta.
  10. Preparem les hamburgueses a la graella ben calenta, han d’estar molt daurades. Mentre es cuinen preparem els enciams i tallem la ceba morada en juliana.
  11. Tallem els panets, untem amb salsa de tomàquet, posem l’enciam, la ceba, les hamburgueses, mostassa, cogombrets i per acabar ceba fregida cruixent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa ecològica Rossa de Cervesa L’Estupeda, una cervesa suau, elegant i equilibrada. El seu suau toc herbaci i lleugerament cítric, la seva amargor moderada i el punt dolç de la malta, conformen un conjunt que marida a la perfecció amb tot tipus de plats.

estupenda-rossa-cervesa

Recepta extreta de: https://leoboeck.com/2017/07/02/panecillos-de-brioche-de-nata-para-hamburguesas-cream-brioche-burger-buns/