recepta-gourmet-gaspatxo-pressec-ordal

Una sopa genial per refrescar-se amb bon sabor

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 850 grams de tomàquet pera
  • 650 grams de préssec d’Ordal (sense ossos ni pell) de Cal Pau Jan
  • 100 grams de ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 80 grams de pebrot verd
  • 80 grams de cogombre
  • 40 grams de pa del dia anterior
  • 60 grams d’oli d’oliva verge extra de Molí del Pau
  • Vinagre de sidra d’Arantast
  • Sal

 

Guarnició

  • Tomàquets còctel
  • Mini mozzarella
  • Alfàbrega fresca

 

Elaboració de la recepta

  1. Com sempre comentem a les receptes de salmorejo o gaspatxo, si es fa amb Thermomix o un robot similar, no cal pelar els tomàquets, conservant la pell s’aprofiten els seus nutrients i aquesta no es troba en la degustació perquè al triturar desapareix.
  2. Així que renta bé els tomàquets i trosseja’ls, pela els préssecs i talla’ls en trossos per posar-los també en el vas. Pela la ceba i pícala, incorpora-la amb el tomàquet, el préssec i l’all prèviament pelat.
  3. Renta el pebrot i trosseja’l (sense llavors ni peduncle), fes el mateix amb el cogombre i afegeix els dos ingredients al vas de la Thermomix. Finalment incorpora el pa trossejat, la meitat de l’oli d’oliva, vinagre i sal al gust.
  4. Tritura fins a obtenir una crema, prova i rectifica de sal si fos necessari, afegeix la resta de l’oli i emulsiona en Thermomix a velocitat progressiva 7-9 durant dos o tres minuts. Deixa reposar el gaspatxo a la nevera fins que estigui ben fresc.
  5. Serveix el gaspatxo de préssec decorant i acompanyant-lo amb tomàquets còctel, amb perles de mozzarella i alfàbrega fresca. Aquesta herba aromàtica acompanya molt bé a aquesta sopa freda, pots servir-la picada fina perquè es degusti en diversos mossos. També pots fer el gaspatxo triturant les fulles d’alfàbrega perquè no es vegi i es gaudeixi de la seva aroma i sabor.
  6. Acaba amanint amb un fil d’oli d’oliva verge extra i bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sidrito d’Arantast, una sidra artesana dels Pirineus, fresca i de color daurat brillant, elaborada sense utilitzar cap additiu i 100% natural.

sidra-sidrito-arantast

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2014/08/08/gazpacho-de-melocoton/