recepta-gourmet-faves-catalana

A la catalana, com s´ha de fer

Recepta que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri, llesta per menjar!

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 g de faves
  • 40 g de ceba tendra
  • 40 g d’all tendre
  • 80 g de sofregit
  • 3 dl de brou d’aviram
  • 1 dl d’anís sec
  • 6 fulles de menta
  • 200 g de bull de faves
  • 70 g de cansalada
  • 200 g de botifarra
  • 1 dl d’oli d’oliva
  • sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la cansalada, tallada a daus i salpebrada, la botifarra tallada a rodanxes i la ceba tendra i l’all tendre tallats a trossets.
  2. Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi l’anís i deixeu-lo reduir.
  3. A continuació, poseu-hi la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts a foc fort.
  4. Tot seguit, cobriu-ho tot amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
  5. Finalment, afegiu-hi el bull de faves tallat a rodanxes, deixeu-ho coure un minut més amb la cassola tapada i ja ho podreu emplatar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Mussefres 2016 garnatxa 100% de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi negre elaborat exclusivament amb garnatxa de vinyes velles seleccionades fermentat en tina d’inox. És un vi de color robí d’intensitat aromàtica alta. El pas en boca és llarg, persistent, amb volum i molt equilibrat.

vi-negre-mussefres-garnatxa-100-2016-copp-serra-almos

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/faves-a-la-catalana/5806/

Imatge extreta de: http://www.cuinantentrevinyes.cat/wp-content/uploads/2014/03/faves.jpg