recepta-gourmet-escudella-carn-olla

El plat preferit dels catalans

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Poseu en remull els cigrons el dia abans.
  2. Renteu els ossos de vedella, la gallina i la carn de porc, i poseu-ho tot en una olla al foc amb aigua freda.
  3. Quan arrenqui el bull, traieu l’escuma, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc suau 2 h. Afegiu-hi la bola de sagí.
  4. Mentrestant, feu la pilota amb la carn magra picada, els alls picolats, el julivert també picat, l’ou i la molla de pa remullada i un polsim de sal.
  5. Formeu pilotes grosses i enfarineu-les. Quan faci 2 h que l’olla bull, afegiu-hi les verdures netes i tallades, la botifarra i la pilota. Quan estigui tot cuit, separeu la carn de l’olla i la bola de sagí i poseu els galets a l’olla.
  6. Deixeu-ho bullir, proveu-ho de sal i ja ho podeu servir, primer l’escudella i després la carn d’olla tallada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre ecològic Cent·Kat del Celler Grau i Grau, un vi jove, fàcil, alegre i llaminer sense complicacions. Fresc, destinat a un públic jove però sobretot, pensat per agradar. És el vi més atrevit i valent, elaborat amb tres varietats, entre elles la Sumoll, de color viu i alegre amb una fina bombolla que el fa llarg i saborós.

centkat-negre-2017

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/ca/receptes/escudella-i-carn-d-olla-899.php

Imatge extreta de: https://www.racocatala.cat/imatges/canals/escudella-i-carn-dolla-1.jpg