recepta-gourmet-crema-carbasso-porro-pastanaga

Una crema molt suau i plena de vitamines

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 carbassons mitjans de Cal Valls
  • 3 porros de Cal Valls
  • 4 pastanagues de Cal Valls
  • 3 patates mitjanes de Cal Valls
  • 2 grans d’all de Cal Valls
  • ¼ de ceba de Cal Valls
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d’oliva
  • Nata líquida (opcional)
  • Sal i pebre negre
  • Pa del dia anterior (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i rentem els carbassons, els porros i les pastanagues, el piquem tot a rodanxes, però per separat.
  2. Piquem l’all i la ceba i ho posem a sofregir en una olla amb oli i el llorer.
  3. Quan estiguin daurats afegim els porros, els ofeguem bé, afegim els carbassons i seguim ofegant.
  4. Quan el carbassó estigui tendre hi afegim les pastanagues i mentre es fan una mica, pelem les patates, les rentem i trossegem a rodanxes, les tirem a l’olla.
  5. Salpebrem al gust, afegim aigua fins gairebé cobrir tot, tapem l’olla i deixem coure fins que estigui tendra la patata.
  6. Traiem el full de llorer i una mica de brou que reservem per si ens queda molt espessa la crema. La resta ho passem per la batedora, al final afegim la nata i batem una mica més.
  7. Fregim uns quadradets de pa del dia anterior, per acompanyar i ja és a punt per menjar!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat de la manera més saludable possible amb aigua de Sant Aniol, l’aigua amb esperit volcànic de la Garrotxa, amb unes propietats úniques per al vostre organisme.

aigua-sant-aniol-pet

Recepta extreta de: http://mmmquedelicia.blogspot.com/2013/04/crema-de-calabacines-puerros-y.html