recepta-gourmet-crema-carbasso-formatge-tupi

Una crema suau plena de sabor

 

Ingredients per a la recepta (2 racions)

  • 3 carbassons
  • 2 patates mitjanes
  • 1 cullerada de mantega
  • Formatge tupí de Tros de Sort
  • 1 ou
  • 1 got de llet
  • Sal i pebre
  • 2 torradetes
  • Oli d’oliva verge

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem a bullir en una olla el carbassó rentat i tallat a trossos i la patata pelada i feta a trossos també.
  2. Un cop hagi bullit tot uns 20 minuts, ho escorrem i retornem les hortalisses a la olla.
  3. Afegim un got de llet, una cullerada de mantega, un ou, sal, pebre.
  4. Ho passem tot per la batedora i llestos
  5. Posem la crema de carbassó en un plat i sobre una torradeta, formarge tupí i un raig d’oli d’oliva verge.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Muriac 2013 del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet granat. Aromes de fruita madura i especiat, roure cremós, torrat, complexa i mineral. Destacant els fruits vermells de bosc, gerds i de mores. En boca es potent, saborós i molt equilibrat. Quan s’obre i arriba al 18º de temperatura sorgeix el seu aroma de violeta.

muriac-mas-garcia-muret

Recepta extreta de: https://www.receptes.cat/recepta7423/crema_de_carbasso_amb_formatge_tupi