cigrons-espinacs-ecologics

Una recepta genial, saludable i ecològica

 

Ingredients per a la recepta

Tots els ingredients són ecològics i els podeu trobar a Vida Meva:

  • 1/2 quilo de cigrons cuits de Cal Valls
  • 2 manats d’espinacs
  • 1 ceba molt petita
  • 1 tomàquet
  • 1 ramet de julivert (tres o quatre branques)
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 all
  • 1 llesca de pa dur prima

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem bé els espinacs sota el raig d’aigua perquè solen portar molta terra. Ara també n’és temps. Els hi traiem els tronxos i les fulles trencades o una mica grogues.
  2. Pelem i piquem la ceba a trossos ben petits. Ratllem el tomàquet.
  3. En una cassola hi posem una mica d’oli, quan estigui calent hi posem l’all filetejat, els pinyons, la llesca de pa i ho daurem tot plegat. A última hora hi tirem el ramet de julivert i ho treiem del foc deixant l’oli a la cassola. Ho podeu posar en un pot de turmix per fer servir després.
  4. Posem en l’oli de la cassola la ceba tallada i la fem a foc mig fins que es torni transparent. Després hi afegim el tomàquet ratllat i hi afegim sal i una mica de sucre.
  5. Quan el tomàquet estigui cuit, ja hagi canviat de color, hi afegim els espinacs. Penseu a posar-ho en una cassola gran perquè hi càpiguen. Primer ocupen molt d’espai i després es van reduint.
  6. Quan tenim els espinacs tous hi posem els cigrons i un got gran d’aigua.
  7. Agafem el pot del turmix amb els ingredients que teníem reservats i afegim una mica d’aigua de la cassola junt amb tres o quatre cigrons i ho passem tot plegat pel turmix. Podríem dir que això serà una picada, però cuita, no amb ingredients crus.
  8. Quan ho hem passat tot bé pel turmix ho afegim a la cassola i apaguem el foc i ho deixem tapat. Tasteu-ho de sal abans d’apagar el foc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi ecològic “La Pua” del Celler Comunica, que podeu trobar a Vida Meva i online a http://cuvee3000.com/vino/1651

celler-comunica-la-pua-blanc

http://cuvee3000.com/

Recepta extreta de: http://blocdelamami.blogspot.com.es/2011/01/cigrons-amb-espinacs.html