recepta-gourmet-cigronets-calamars-farcits-tinta

La mar de bo!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 pot de cigrons menuts de 400/500 g d’Hort del Silenci
  • 2 llaunes de calamarcets farcits amb salsa de la seva tinta
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Oli i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola amb oli i a foc viu posem a sofregir una ceba tallada a daus petits, sense deixar de remenar perquè no es cremi, i quan comenci a enrossir-se, hi afegim un parell d’alls picats, remenem un minut més i hi posem dos o tres tomàquets picats també a daus petits, als quals prèviament haurem tret la pell i les llavors.
  2. Sofregim quatre o cinc minuts més, salem, hi posem unes fulles de farigola, al gust, i hi aboquem els cigrons amb un raig d’aigua o de brou de verdures o peix; deixem que cogui tres o quatre minuts i hi afegim el contingut de dues llaunes de calamarcets farcits amb salsa i la seva tinta.
  3. Remenem bé, deixem a foc mig-baix durant uns cinc minuts, perquè s’uniformitzin els sabors, afegint-hi si cal una mica més d’aigua o brou, i ja són a punt de menjar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo 2014 de Vinya Janine, un vi blanc ecològic de color pàl·lid, amb reflexos verdosos. Gust fresc, recordant una barreja de fruites blanques, fins i tot pinya. Vi potent, amb estructura, sec, però alhora llaminer i agradable. Postgust llarg i harmoniós, característic del xarel.lo, combina els aromes de la varietat amb la frescor que envolta el paladar.

xarelo-vinya-janine

Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/ca/tendencies/10-receptes-per-quedar-be-amb-un-pot-de-cigrons