recepta-gourmet-calamarcets-ceba-perfum-vermut

Un plat elaborat i simple

Recepta pròpia de Pilar’t Restaurant.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 500g de calamarcets frescos
  • 1 ceba
  • 1 copa de vermut
  • 2 cullaradetes de salsa tomàquet

 

Picada

  • Avellanes
  • 2 nyores
  • 1 dent d’all
  • Sal
  • Pebre

 

Acompanyament

  • Patata al caliu o timbal d ‘arròs

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem amb una cassola 2 cullaradetes d’oli, hi aboquem els calamarcets (una vegada nets) i els deixem a foc mig durant una bona estona, sempre vigilant que estiguin hidratats bé per l’oli o per una mica de vermut.
  2. Aproximadament uns 15 minuts hi posem la ceba tallada en juliana i les dues dents d’all talladets ben petits també, deixem que sui i afegim la resta de vermut, fins que redueixi a la meitat. Després afeigim las 2 cullaradetes de tomàquet i deixem fent xup-xup fins que estiguin ben tendres.
  3. Mentrestant posem la picada al morter per molir-la i ficar-la cinc minuts abans de tancar el foc.
  4. Corregim de sal i pebre i acompanyem amb patata al caliu o timbal d’arròs.
  5. I ja tenim un plat una miqueta elaborat i simple.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Selecció Blanc d’Altavins, un vi blanc 100% Garnatxa Blanca d’aromes complexes en nas; florals, minerals i notes especiades. Potent en boca, amb una acidesa molt integrada que li donarà una vida llarga. Estructurat, sedós, amb un final molt llarg, persistent i elegant.

seleccio-blanc-vi-altavins

Recepta pròpia de Pilar’t Restaurant.