recepta-gourmet-bacalla-muselina-all

Una recepta festiva i irresistible

Plat que podeu comprar ja elaborat per Mas el Guiu.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 4 patates grosses
  • 1 ceba grossa
  • All-i-oli
  • 1 clara d’ou
  • Oli
  • Sal
  • Salsa romesco

 

Elaboració de la recepta

  1. Mentre prepareu els ingredients, enceneu el forn i que estigui calent a 180º. Peleu les patates i les cebes i talleu-les amb una mandolina per tal que tinguin el mateix gruix. Talleu-les finetes així no trigaran gaire en coure’s.
  2. Poseu un raig d’oli en una safata de forn i poseu a sobre les patates i les cebes. Saleu-les i poseu per sobre un altre raig d’oli. Situeu a sobre el bacallà. Per sobre poseu un raig d’oli. Poseu-lo dins del forn i deixeu-ho coure uns 20-30 minuts. Si veieu que el bacallà es cou abans que les patates, aparteu-lo del foc i deixeu coure les patates soles.
  3. Prepareu la muselina d’all. Munteu la clara d’ou a punt de neu i afegiu-la a poc a poc a l’all-i-oli. Poseu la muselina d’all sobre el bacallà ja cuit i quan sigui hora de servir-lo, poseu-lo al forn a gratinar. Deixeu que quedi d’un color ros i ja podreu emplatar.
  4. Al fons del plat, poseu un llit de patata i a sobre el bacallà amb la muselina. Podeu acompanyar amb una mica de salsa de romesco.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Blanc Prínceps Muscat de Canals & Munné, un vi de color groc pàl.lid. Afruitat i aromàtic. Suau, equilibrat i harmònic.

canals-munne-vi-blanc

Recepta extreta de: http://aracuina.blogspot.com/2013/03/bacalla-la-muselina-dall.html