recepta-gourmet-arros-llamantol

Un plat luxós amb un sabor únic

Un dels plats que podeu trobar a Peix d’Or.

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 llamàntols
  • 380 grams d’arròs bomba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets pelats i sense llavors
  • 1 culleradeta de carn de pebrot xoricer, en qualsevol supermercat la podeu comprar fàcilment
  • 150 ml de brandi
  • 2 fulla de llorer
  • 2 litre de fumet de peix i marisc
  • Safrà o colorant alimentari

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas és el que segur que farà la gent es decanti per comprar un llamàntol congelat, ja que si és fresc cal tallar-lo viu, i fa una mica de coseta, si ho compreu congelat es mourà poc el llamàntol.
  2. Un cop tallat el llamàntol el daurem en oli calent durant uns minuts i retirem, això ho fem perquè deixi anar el suc i doni sabor al sofregit.
  3. Retirat el llamàntol, sofregim en aquest mateix oli els pebrots ben picats.
  4. Quan estiguin daurats, afegim el tomàquet pelat i sense llavors juntament amb la carn de pebrot xoricer i ho deixem uns altres 5 minuts que es cuini.
  5. El següent pas serà afegir el brandi i si sabeu fer-ho, flamejar-lo. Si no, espereu simplement uns minuts a que s’evapori l’alcohol.
  6. A punt el sofregit, afegim l’arròs i ofeguem un minut.
  7. Passat el temps afegim els trossos de llamàntol, posem la fulla de llorer, cobrim de brou i rectifiquem de sal, depenent de com estigui de salat el fumet. En aquest pas poseu el colorant o el safrà. Jo us recomano fer un fumet de peix abans perquè sortirà molt més bo.
  8. Per a un arròs normal s’han de posar dues mesures d’aigua per una d’arròs, en el cas de caldós posar 4 mesures.
  9. Deixem cuinar 18 minuts més o menys.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Alella de Dotzevins, un vi sedós i elegant, amb una agradable frescura i acidesa equilibrada. Nas amb notes de fruites com la pera, el meló madur i litxi, amb un toc salí.

dotzevins-do-alella

Recepta extreta de: http://recetasdecocina.elmundo.es/2015/10/arroz-bogavante-receta-casera-facil.html

Imatge extreta de: https://unareceta.com/wp-content/uploads/2016/10/arroz-con-bogavante.jpg