croquetes-calçots-romesco-vinagre

Mossos de plaer

 

Ingredients per a la recepta

  • 6 o 8 calçots
  • Oli
  • 2 cullerades de farina
  • 200 ml de llet
  • 1 ou
  • Pa ratllat

 

Per a la salsa romesco

 

Elaboració de la recepta

  1. Retirem la barba, la part verda i la primera capa dels calçots i els tallem en juliana. Els sofregim durant uns 10 minuts a foc baix fins que perdin l’aigua.
  2. A continuació hi afegim 2 cullerades de farina i deixem que es cogui bé. Quan ja estigui daurada hi anem tirant la llet, a poc a poc, sense deixar de remenar. Continuem remenant fins que la massa estigui ben lligada i no s’enganxi a les parets de la paella.
  3. Deixem refredar la massa en una safata plana a temperatura ambient.
  4. Un cop freda, formem les croquetes, les passem per ou i per pa ratllat i les fregim en oli molt calent.
  5. Mentre la massa de les croquetes es refreda podem preparar la salsa de romesco. Primer, posem les dents d’all, les dues nyores i el tomàquet al forn durant uns 20 minuts per escalivar-los. Una vegada estiguin escalivats, retirem la pela i les llavrs del tomàquet i la pela de l’all.
  6. Seguidament, triturem el tomàquet, l’all, els fruits secs, el pa i el vinage Forvm Cab. Sauvignon. Mentre ho anem triturant hi afegim l’oli a poc apoc per a que vagi emulsionant i es formi la salsa. Per acabar corregim de pebre i sal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un AVGVSTVS XAREL·LO (+100) microvinificació 2014 de Cellers Avgvstvs Forvm, un vi de colors grocs pàl·lids, fresc a la boca però amb densitat i un aroma que recorda als cítrics i fruites tropicals, com la pell de llimona i la pinya. Ideal per acompanyar aquest arròs amb ceps i qualsevol altre plat de la dieta mediterrània.

microvinificacio-xarello-vi-avgvstvs-forvm

Recepta extreta de: https://www.avgvstvsforvm.com/ca/receptes/croquetes-de-cal%C3%A7ots-amb-romesco-de-vinagre-forvm-cabernet-sauvignon-detail