Galtes de porc amb cargols

Galtes de porc amb cargols

Una combinació esplèndida que us farà sucar-hi pa

Aquí teniu com fer una recepta de galtes de porc amb cargols ja cuinats de V de Gust. Maridarem amb vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa.

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 galtes de porc
  • 1 kg de cargols V de Gust
  • 3 ceba
  • 1 porro
  • 2 ó 3 grans d’all
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets petits ratllats
  • Una mica de pebrot verd i vermell
  • 1 got vi negre
  • 1 copeta de conyac
  • 2 gots brou de carn o verdures
  • 2 farcellet d’herbes (farigola, llorer, orenga, romaní..)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Maridem els cargols amb les herbes
    • En una cassola escalfem aigua afegim els cargols V de Gust i afegim el farcellet de d’herbes per marinar-los.
  2. Enfornem les verdures i galtes
    • Ruixem amb un raig d’oli una safata per a forn i afegim les verdures talladles petites i les herbes. Per sobre posem les galtes i tornem a ruixar amb un bon raig d’oli.
    • Enfornem a 250º durant uns minuts i anem donant voltes a les galtes.
  3. Afegim l’alcohol
    • Afegim el vi negre i el conyac fins que redueixi.
  4. Banyem amb aigua o brou
    • Banyem amb aigua o brou i ho posem al forn a 160ª durant uns 90 minuts, voltejant les galtes i mullant-les amb el suc per tal que quedin perfectes.
  5. Treiem del forn i separem els ingredients
    • Treiem la safata i separem les galtes de la resta en una cassola
  6. Triturem les verdures
    • Triturem les verdures i afegim el resultat a la cassola de les galtes
  7. Afegim els cargols
    • Afegim els cargols, una mica de brou i ho deixem coure una bona estona a foc mitjà.
  8. Recomanem fer aquesta recepta d’un dia per l’altre.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa, un vi negre amb aroma a notes balsàmiques, mentolades. Mineral i especiat. Fruites del bosc i herbes mediterrànies. Entrada potent i fresca en boca, on destaquen les notes minerals i especiats. Postgust llarg i suau.

Vi Puresa Samsó

Vi Puresa Samsó

Recepta extreta de De Plat en plat