Galtes de porc amb cargols

Una combinació esplèndida que us farà sucar-hi pa: galtes de porc amb caragols

Aquí teniu com fer una recepta de galtes de porc amb caragols ja cuinats de V de Gust. Maridarem amb vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa.

La carn és un aliment que està present en la nostra dieta quotidiana, sent una de les principals fonts de proteïnes.

A més a més, la carn de porc ocupa un lloc destacat en la nostra alimentació per les seves característiques nutricionals i a la seva tradició gastronòmica. Recentment la Unió Europea l’ha denominat com carn blanca pels beneficis nutricionals que aporta.

La carn de porc és rica en vitamines, especialment del grup B. També és rica en ferro, zinc, potassi i fòsfor que enforteixen els ossos i generen energia en les cèl·lules. A més a més ajuda a controlar el nivell de colesterol i és ideal per a dietes per perdre pes.

Ingredients per a la recepta de galtes de porc amb caragols

  • 4 galtes de porc
  • 1 kg de caragols V de Gust
  • 3 ceba
  • 1 porro
  • 2 ó 3 grans d’all
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets petits ratllats
  • Una mica de pebrot verd i vermell
  • 1 got vi negre
  • 1 copeta de conyac
  • 2 gots brou de carn o verdures
  • 2 farcellet d’herbes (farigola, llorer, orenga, romaní..)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

 

Elaboració de la recepta de galtes de porc amb caragols

  1. Maridem els caragols amb les herbes
    • En una cassola escalfem aigua afegim els caragols V de Gust i afegim el farcellet de d’herbes per marinar-los.
  2. Enfornem les verdures i galtes
    • Ruixem amb un raig d’oli una safata per a forn i afegim les verdures talladles petites i les herbes. Per sobre posem les galtes i tornem a ruixar amb un bon raig d’oli.
    • Enfornem a 250º durant uns minuts i anem donant voltes a les galtes.
  3. Afegim l’alcohol
    • Afegim el vi negre i el conyac fins que redueixi.
  4. Banyem amb aigua o brou
    • Banyem amb aigua o brou i ho posem al forn a 160ª durant uns 90 minuts, voltejant les galtes i mullant-les amb el suc per tal que quedin perfectes.
  5. Treiem del forn i separem els ingredients
    • Treiem la safata i separem les galtes de la resta en una cassola
  6. Triturem les verdures
    • Triturem les verdures i afegim el resultat a la cassola de les galtes
  7. Afegim els caragols
    • Afegim els caragols, una mica de brou i ho deixem coure una bona estona a foc mitjà.
  8. Recomanem fer aquesta recepta d’un dia per l’altre.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa, un vi negre amb aroma a notes balsàmiques, mentolades. Mineral i especiat. Fruites del bosc i herbes mediterrànies. Entrada potent i fresca en boca, on destaquen les notes minerals i especiats. Postgust llarg i suau.

Vi Puresa Samsó

Font: De Plat en plat