Faves a la catalana

Faves a la catalana

A la catalana, com s’ha de fer

Avui farem faves a la catalana! Una recepta que podeu trobar ja elaborada per Cuinats Jotri, llesta per menjar! I les acompanyarem amb un Clos del Recó negre del Celler Grau i Grau! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 500 g de faves
  • 40 g de ceba tendra
  • 40 g d’all tendre
  • 80 g de sofregit
  • 3 dl de brou d’aviram
  • 1 dl d’anís sec
  • 6 fulles de menta
  • 200 g de bull de faves
  • 70 g de cansalada
  • 200 g de botifarra
  • 1 dl d’oli d’oliva
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Sofregim els ingredients
    • Per començar, en una cassola amb oli sofregim la cansalada, tallada a daus i salpebrada, la botifarra tallada a rodanxes i la ceba tendra i l’all tendre tallats a trossets.
  2. Afegim l’anís
    • Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi l’anís i deixeu-lo reduir.
  3. Afegim la menta, les faves i el sofregit
    • A continuació, poseu-hi la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts a foc fort.
  4. Incorporem el brou
    • Tot seguit, cobriu-ho tot amb el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
  5. Afegim el bull i acabem de coure
    • Finalment, afegiu-hi el bull de faves tallat a rodanxes, deixeu-ho coure un minut més amb la cassola tapada i ja ho podreu emplatar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Clos del Recó negre del Celler Grau i Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera madura. Agradable, elegant, amb aromes de fruits del bosc. Saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

Clos de Recó Negre

Clos de Recó Negre

Font: CCMA