Croquetes de faisà i llet de cabra

Croquetes de faisà i llet de cabra

Un àpat subtil i deliciós

Avui toquen croquetes de faisà i llet de cabra Mas El Garet! Un àpat subtil i deliciós que acompanyarem amb un vi Miscel·lània de Negres de Vinya Janine! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • Les cuixes d’un faisà
  • 1/2 l de llet de cabra Mas El Garet
  • 100 g de pernil ibèric
  • 50 g de farina
  • Mantega
  • 1 escalunya
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 tomàquet
  • 2 grans d’all
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Pebre blanc
  • Nou moscada
  • Oli d’oliva
  • Sal grossa

 

Elaboració de la recepta

  1. En companyia del porro , els alls sense pelar, la pastanaga, el tomàquet i la cua verda de la ceba tendra, coem a consciència el faisà i el deixem temperar dins el brou.
  2. Piquem la ceba tendra i l’escalunya i la sofregim amb un generós dau mantega i un rajolí d’ oli. Abans que es dauri, afegim la farina i removem intensament amb la vareta o una espàtula de fusta. Després, i sense deixar de remenar, bolquem sobre ella la llet bullint i seguim remenant.
  3. Perfumem, la iniciada beixamel amb un toc de pebre blanc i una mica de nou moscada ratllada a l’instant i que segueixi coent fins que es compleixin no menys de quinze minuts, perquè la beixamel no exhala ni el menor indici de farina.
  4. Pocs minuts abans que es compleixi el seu temps a el foc, piquem finament el pernil i de la mateixa manera, la carn del faisà desossada. Ofeguem les dues viandes amb mantega .
  5. Barregem finalment amb la beixamel i amb un últim bull, bolquem sobre un recipient rectangular i deixem refredar a la cambra tapadet amb film.
  6. Amb les mans humides o impregnades d’oli (mai passades per farina) formem croquetes ovalades o rodones. Passem per ou batut i pa ratllat i fregim en oli calent.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Miscel·lània de Negres de Vinya Janine, un vi amb bona intensitat de color, amb reflexos violàcis, que ens descobreixen la seva joventut. Aromes de fruites vermelles una mica ja evolucionats, s´intueix el toc de fusta. En boca es marca el taní del roure, potent, ja que procedeix de fusta nova, integrat en fruites vermelles i negres molt madures (casís, pruna,). Postgust elegant amb bona intensitat.

Miscel"lània de negres de Vinya Janine

Miscel”lània de negres de Vinya Janine

Font: Canal Cocina