Croquetes de calçot amb salsa romesco

Croquetes de calçot amb salsa romesco

Mossos de plaer

Anoteu com fer la recepta que tenim preparada avui… Croquetes de calçot amb salsa romesco Mar-tret! Autèntics mossos de plaer que us recomanem gaudir ben calentes juntament amb una cervesa artesana Brebel! Insuperable!

 

Ingredients per a la recepta

  • 8 calçots
  • 45 g de farina
  • 500 ml de llet
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Pa ratllat
  • 1 ou
  • Salsa romesco Mar-tret

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem els calçots
    • Netegem els calçots intentant eliminar tota la terra possible.
  2. Els posem al forn
    • Col·loquem els calçots en una reixa de forn, posant una altra safata amb paper de plata perquè l’aigua o resta de sorra caiguin sobre de el paper. Ho deixarem 20-30 minuts al forn.
  3. Trossegem els calçots
    • Traiem la primera capa de pell i rebutgem la part de dalt de color verd. Trossegem el calçot.
  4. Afegim a la paella amb mantega i farina
    • Posem la paella al foc amb la mantega, afegim els calçots trossejats i de seguida la farina, sense deixar de barrejar perquè la farina es vagi torrant el màxim.
  5. Incorporem la llet
    • Incorporem la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Deixeu-ho coure uns 10 minuts.
  6. Triturem i deixem reposar
    • Triturem i deixar reposar en un recipient fins que es refredi a el màxim. És recomanable a la nevera tot un dia.
  7. Fem les croquetes
    • Quan estigui fred, amb ajuda d’unes culleretes petites formar les croquetes. Les passem per ou batut.
  8. Fregim les croquetes
    • En una paella amb oli calent i abundant fregir les croquetes i deixar que es daurin dos minuts per cada costat. Perquè no es cremi l’oli afegir dins un escuradents de fusta. Retirem i reservem sobre paper absorbent
  9. Servim amb salsa romesco
    • Servir ben calentetes i acompanyades de la salsa romesco.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb una cervesa Brebel, una cervesa lager artesana equilibrada de glop fàcil. Massa mare, cereal fresc i brioixeria. Acompanyat per l’especiat i floral del llúpol Saaz. Un punt de gas i un elegant amargor. Una cervesa per a tothom, per a qualsevol moment!

Cervesa Brebel

Cervesa Brebel

Font: Gabriela y sus recetas