Crema de carabassó amb cruixent dolç de garapinyat

Crema de carabassó amb cruixent dolç de garapinyat

Una crema ideal per aquest hivern

Estem segurs que repetireu aquesta recepta més d’un cop aquest hivern! Crema de carabassó amb cruixent dolç de garapinyat de Torrons Roig. Nosaltres la maridarem mb un vi Rosat eco monovarietal Merlot de Vinya Janine. Què us sembla? Bon profit!

Ingredients de la recepta

  • 100 gr ametlles garapinyades de Torrons Roig
  • 3 carbassons
  • 1 patata
  • 2 porros
  • 3 formatgets
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Brou

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem les verdures
    • Primerament, tallem les verdures a trossos. Hi afegim un raig d’oli d’oliva verge extra per ofegar el porro durant un temps fins que veiem que queda tou.
  2. Cobrim de brou i aigua
    • Després afegim la patata i el carabassó i ho cobrim meitat brou i meitat aigua perquè quedin totes les verdures cobertes.
  3. Bullim les verdures
    • Acte seguit ho deixem bullir tot durant uns 30 min fins que la verdura quedi ben cuita.
  4. Triturem
    • A continuació ho triturem tot junt, hi podem treure una mica d’aigua si encara en queda, però és opcional depèn de com us agradi el brou.
    • Abans de triturar-ho hi podem afegir 3 formatges tipus ”El Caserio”.
  5. Preparem el cruixent dolç
    • Per al cruixent dolç simplement triturem uns 100gr d’ametlla garapinyada a trossets petits.
  6. Servim
    • Finalment, servim la crema amb les ametlles per sobre i un raig d’oli d’oliva.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rosat eco monovarietal Merlot  de Vinya Janine, un vi de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

Vi Rosat Vinya Janine

Vi Rosat Vinya Janine

Recepta extreta de http://prioratnatur.com