recepta-coulant-xocolata

Unes postres delicadament irresistibles

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de xocolata negra al 70% de Bombons Blasi
  • 160 g de mantega i una mica més per greixar els motlles
  • 5 ous (280 g aprox.)
  • 160 g. de sucre comú
  • 85 g. de farina
  • 20 g. de cacau en pols i una mica més per empolvorar els motlles
  • Gelat
  • Fruits vermells, mànec, préssec, encenalls de xocolata

 

Elaboració de la recepta

  1. Fon en un bol la xocolata picada a bany Maria (o al microones en fraccions de 30 segons. Removent de cada vegada).
  2. Afegeix la mantega i remou fins a obtenir una crema homogènia.
  3. En un bol a part barreja els ous i el sucre (convé no batre, simplement barrejar), afegeix a continuació la farina tamisada amb el cacau i barreja ..
  4. Incorpora les dues mescles i bat amb varetes fins que tot resulti integrat.
  5. Enmantequilla els motlles i escampa el cacau en pols sobre els mateixos.
  6. Aboca la barreja en els motlles i CONGELA. (Millor la nit anterior com a mínim)
  7. Enfornar coulants congelats
  8. Encèn el forn a 240º en mode ventilador i calor a baix, la reixeta en la segona guia del forn començant a comptar des de baix.
  9. S’enforna els coulants trets directament del congelador durant exactament 15 minuts.
  10. SENSE CONGELAR guarda la massa a la nevera durant 1 hora o més
  11. S’enforna a 240º entre 8 i 10 minuts
  12. Serveix i s’acompanya d’una bola de gelat i decora amb fruits vermells.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un còctel de cava rosat Lola Ice Sweet de Canals & Munnéun còctel de cava de color vermell rubí, perlatge fi i constant. Miscel·lània de frescos fruits vermells ( maduixes, cireres, mores… ), elegant perfum de roses i fons d’herbes del bosc del Penedès. Intens sabor de fruita, voluptuós, equilibrat, fresc i persistent. Dolçor intensa.

LOLA-ICE-SWEET-canals-munne

Recepta extreta de: https://lacocinadefrabisa.lavozdegalicia.es/coulant-perfecto-de-chocolate/