recepta-gourmet-costelles-porc-mel

 Una recepta per menjar amb les mans i llepar-se´n els dits

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 kg de costelles de porc de Cal Vivet
  • 100 grams de mel de Somper
  • Mitja copa de vi blanc sec
  • Salsa de soja
  • 2 cullerades de mostassa de gra
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 alls

 

Elaboració de la recepta

  1. Primerament, encenem el forn i deixem que s’escalfi fins a 180º. Mentre s’escalfa, posem sal i pebre a la costella de porc i la untem amb all. Quan el forn estigui a punt, hi posem les costelles condimentades i les deixem durant 30 minuts. Quan les costelles ja estiguin cuites, les deixem a un costat.
  2. Després, en una paella, confitem la ceba. Hi afegim la mel, més vi blanc i la soja. Quan comenci a fer a fer xup-xup hi posem la mostassa, un parell de cullerades d’aigua i deixem que cogui durant 10 minuts.
  3. Finalment, aquesta mescla de soja, mostassa i mel la aboquem a les costelles de porc de Carns Esteve i ho tornem a posar al forn (a 180º) durant 30 minuts més. Quan veiem les costelles torradetes ja tenim al plat acabat i a punt per servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

celler-vell-brut-nature-reserva-cava

Imatge extreta de: http://diariomayabeque.cu/wp-content/uploads/2015/11/costillar_cerdo_receta-platosycopas-carnes8943474.jpg