productes tipics catalans

El plat d’avui es un plat molt fàcil de fer i ideal per l’estiu. La quantitat d’ingredients dependrà dels plats que hagiu de fer.

INGREDIENTS:
  • cigrons cuits (han de ser freds)
  • bacallà esqueixat
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • 2 ò 3 tomaquets d’amanir
  • olives negres
  • Vinagreta feta amb oli d’oliva; vinagre de  modèna, mel, i una mica d’orenga sec.

Preparació:

  • Fem la vingreta barrejam tots els ingredients , també hi podem afegir una cullaradeta d’olivada. Jo en preparo una bona quantitat i així sempre la tinc a punt quan la necessito, només barrejant-la una mica ja està llesta.
  • Tallem la ceba, el pebrot i el tomaquet ben petitonet. I les olives negres a rodelles i les reservem.
  • Esmicolem el bacallà que previament haurem desalat .
  • Agafem un aro d’emplatar i al fons hi posem una capa de cigrons, a sobre una capa de bacallà , a sobre hi repartim l’amanida i ho decorem amb unes rodelles d’oliva negra, unes fulles d’albaca i cigolet.
  • Al moment de servir-ho hi tirem un bon raig de la vinagreta.

 

cuina catalana

Font: http://quimalesmevesreceptes.blogspot.com.es