recepta-carpaccio-de-bacalla-i-tomaquet

Color, sabor i èxit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 grams de llom de bacallà dessalat
  • 1 tomàquet
  • Olivada d’olives negres La Gaeta
  • Cibulet
  • Oli d’oliva extra verge

 

Elaboració de la recepta

  1. Emboliqueu la peça de bacallà dessalada i encorreguda amb paper film ben lligat i poseu-la al congelador per tal de poder-lo tallar el més fi possible.
  2. Un cop la peça sigui gairebé congelada traieu-la del congelador, desemboliqueu-la i procediu a tallar-la amb un ganivet que talli be procurant que els talls siguin el mes fins possible i aneu-los dipositant sobre un plat amb paper de cuina per eliminar tota la humitat que li quedi al bacallà i la poca aigua que desprengui el descongelat.
  3. Mentre el bacallà s’escorre i agafa una mica de temperatura, agafeu el tomàquet, elimineu-li les llavors i talleu-lo en daus, amanint-lo amb un polsim de sal i un bon raig d’oli d’oliva extra verge.
  4. Netegeu i talleu el cibulet en trossets el més petits possible i ja podeu muntar el plat amb els talls de bacallà al fons del plat posant a una banda del plat el tomàquet amanit, a l’altra el cibulet i al mig del plat una filera d’olivada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi de color rosa pàl·lid amb reflexes metàl·lics que li ressalten la brillantor, en nas trobem una gran intensitat de préssec i aranja donant així un vi suau i fresc que podem gaudir amb amanides, arrossos i pastes.

vinya-del-metge

Recepta extreta de: http://www.irreductibles.cat/cuina/2014/05/carpaccio-de-bacalla/