recepta-cargols-a-la-gormanta

Cargols amb estil

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 kg de cargols V de Gust
  • 4 grans d’all
  • 1 bitxo
  • 1 cullerada de farina
  • Llorer
  • Oli
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

Per preparar els cargols:

  1. Feu dejunar els cargols una setmana.
  2. Renteu-los amb aigua, sal i vinagre força vegades i poseu-los en una olla amb aigua fins que bullin.
  3. Escorreu-los i bulliu-los amb aigua neta i herbes aromàtiqes (llorer, fonoll, timó, sajolida, menta) de 20 a 40 minuts.
  4. Escorreu-los i reserveu-los.

 

Recepta:

  1. En una cassola amb oli poseu el llorer, el bitxo, els alls i els cargols.
  2. Quan sigui tot ben sofregit, empolseu-ho amb la farina, el pebre i la sal.
  3. Deixeu-ho coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a l’entorn dels cargols.

 

Variacions:

  • Es pot començar el guisat amb un sofregit de ceba i tomàquet.
  • S’hi poden afegir trossos de pernil.
  • Es poden bullir els cargols a part i afegir-los al sofregit.
  • Es poden flamejar els cargols amb conyac abans de posar-hi la farina.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sidrito d’Arantast, una sidra artesana dels Pirineus, fresca i de color daurat brillant, elaborada sense utilitzar cap additiu i 100% natural.

sidra-sidrito-arantast

Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/cargols_a_la_gormanta/