recepta bunyols de quaresma pont

Bunyols de Quaresma o Brunyols per tal de gaudir uns dolços molt catalans

 

Avui us recomanem fer els bunyols de Quaresma ben acompanyats d’un bon cafè Pont!

 

Ingredients per la recepta (uns 50 bunyols):

  • 500 grams de farina
  • 100 grams de sucre
  • 50 grams de matafaluga (o matalauva o anís verde en castellà)
  • 2 ous
  • 6 grams de sal
  • 30 grams de llevat en pastilla
  • 50 grams de llard de porc
  • Canyella
  • Essència de llimona
  • Llet (120 ml)
  • Anís i sucre

 

Preparació de la recepta de bunyols de Quaresma:

  1. Primer de tot, trenquem els ous dintre d’un bol i incorporarem tot el sucre. Incorporem unes gotetes d’essència de llimona (no masses) i empolvorarem la canyella mòlta. Després, trenquem amb les mans la pastilla de llevat i afegim la matafaluga (en llavors o en pols, com preferiu).
  2. Ja tenim la mescla, ara cal remenar-ho tot bé amb una vareta fins que quedi tot homogeni. Quan estigui tot barrejat afegim tota la farina. Tot seguit, posem la sal a sobre de la farina per evitar que entri en contacte amb el llevat. El llard també el posem a sobre de la farina.
  3. Després, hem de tenir una batedora amb ganxo per amassar i amassem tota la mescla que hem fet. Mentre es va amassant, anem abocant la llet. Després de 25 minuts amassant ja tenim la pasta a punt i consistent.
  4. Escampem oli per tota la massa i la deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant 2 hores perquè el llevat faci efecte. Passades les hores, amassem la massa amb les mans per fer-la baixar i anem fent tires amb la pasta. Després, anem tallant a trossets aquesta tira en forma de bunyol.
  5. Posem les boletes de pasta en una safata amb separació entre cada bola. Posem la safata dintre d’un forn parat i tancat durant 90 minuts. Després d’aquest temps, us enfarineu els dits i poseu els bunyols en una paella plena d’oli de gira-sol per fregir-los. Aneu col·locant els bunyols sense tirar-los per no esquitxar. Cada bunyol ha d’estar fregint-se durant un minut i els hem d’anar voltejant amb una forquilla. Un cop fregits els posem en una safata i els reguem amb anís. Finalment, arrebossem tots els bunyols amb sucre i llestos!

 

Tots aquest bunyols poden ser perfectament acompanyats per una bona tassa de Cafè Pont!

Foto cedida per Cafè Pont.