Bunyols de calçots amb salsa romesco

Bunyols de calçots amb salsa romesco

Bunyols de temporada

Bunyols de calçots amb salsa romesco d’Hortus Aprodiscae! Un àpat deliciós amb aquest sabor tan nostre de temporada! I els podem acompanyar amb una sidra Eth Paom d’Arantast! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 manat de “calçots “, 18-20 unitats si són prims, si són molt grossos amb la meitat és suficient per a aquesta pasta.
  • Oli d’oliva verge extra, sal i pebre.
  • Per a la pasta : 60 g de mantega, 100 ml de llet, 1 mica de sal, 3 cullerades de farina i 1 ou gran.
  • Salsa romesco d’Hortus Aprodiscae

 

Elaboració de la recepta

  1. Cuinem els calçots
    • Rentem els calçots. Els posem en una safata apta per a forn amb una mica d’oli d’oliva, un pessic de sal i pebre. Coem a forn durant mitja hora a 200º, sense que es cremin. Quan estiguin els traiem de forn i cobrim la safata amb paper d’alumini per retenir el vapor, que així ens ajudarà a pelar-los.
  2. Fem la pasta dels bunyols
    • Posem en un cassó la mantega i la llet, quan la mantega es fongui i comenci a bullir, traiem el cassó de foc i afegim la farina tota de cop. Remenem bé fins que quedi una pasta tova i consistent. Deixem refredar una mica, tirem l’ou i tornem a remenar bé per integrar-lo a la massa.
  3. Afegim els calçots
    • Pelem els calçots i els tallem en trossos d’1 cm més o menys. Quan els tinguem tots ho afegim a la pasta anterior i barregem tot bé.
  4. Fem les boles
    • Fem boles amb dues culleres de postres mullades amb oli i les fregim en oli ben calent. Retirem i reservem sobre paper absorbent.
  5. Servim
    • Servim acompanyat de salsa romesco.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

Sidra Eth Paom Arantast

Sidra Eth Paom Arantast

Recepta extreta de: https://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com/2015/01/bunuelos-de-calcots-con-su-salsa.html