Bomba de la Barceloneta amb salsa brava i allioli

Bomba de la Barceloneta amb salsa brava i allioli

Una explosió de sabor!

Avui farem una recepta explosiva! Bomba de la Barceloneta amb salsa brava i allioli de Mar-tret! I per beure acompanyarem amb un vi Negre Varvall del Celler Cooperatiu Gandesa!

 

Ingredients per a la recepta (8 bombes de patata)

  • 1 kg de patates per bullir
  • 100 g de carn de porc picada
  • 1 cda de farina de blat
  • 1 ou
  • 1 cda de mantega
  • Sal i pebre
  • Per arrebossar fa servir pa ratllat o panko, un ou i farina
  • Salsa brava de Mar-tret
  • Salsa allioli de Mar-tret

 

Elaboració de la recepta

  1. Bullim les patates “Monalisa”
    • Comencem amb la patates. Bullim un quilo de patates en abundant aigua amb sal. Després de més o menys 40 minuts ja estaran toves per dins. Traiem i reservem.
  2. Sofregim la carn
    • En una paella àmplia, sofregim la carn picada amb unes gotes d’oli fins que estigui ben feta i es comenci a enganxar la paella. Salpebrem la carn i reservem.
  3. Fem un puré
    • En la mateixa olla on hem bullir les patates, piquem les patates i fem un puré. Incorporem les dues cullerades de farina, una mica de sal i pebre, l’ou sencer i la carn picada. Barregem bé, provem i reservem. Hem obtenir un puré de patates una mica sec. Guardem-ho a la nevera una hora.
  1. Fem les bombes de patata
    • Traiem el puré de la nevera i fem boles de patata d’uns 5 centímetres de diàmetre. Passem les bombes de patata per una cadena d’arrebossat amb farina, ou batut i pa ratllat.
  2. Fregim les bombes
    • Fregim les bombes en abundant oli a 150 ºC fins que estiguin daurades per totes bandes. Quan estiguin llestes les traiem i les posem sobre paper de cuina per treure l’excés de greix.
  3. Servim amb les salses
    • Posem la bomba en un plat i reguem generosament amb la salsa allioli i després amb la salsa brava.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un vi Negre Varvall del Celler Cooperatiu Gandesa, un vi de vinyes velles de les varietats Garnatxa negra, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon.

Vi Negre Varvall 2016 del Celler Cooperatiu Gandesa

Vi Negre Varvall 2016 del Celler Cooperatiu Gandesa

Font: Emplatando Madrid