Amanida pernil ànec alvocat

Amanida de pernil d’ànec i alvocat

Amanida amb ingredients gourmet

 

Ingredients per a la recepta

  • 8 talls de pernil d’ànec de Carlit
  • 2 ous de guatlla
  • ½ alvocat
  • ½ ceba morada
  • ½ papaia
  • ½ tomàquet
  • Oli d’oliva verge
  • Vinagre balsàmic
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar, posem a coure els ous de guatlla en una cassola amb aigua durant 4 minuts. Passat el temps, els traiem la closca i els tallem a la meitat.
  2. D’altra banda, tallem unes rodanxes de tomàquet i les posem a la base d’un plat, amb ajuda d’un cèrcol. Trossegem la ceba ben fina.
  3. Després, pelem la papaia i l’alvocat i els trossegem. Posem, sobre el tomàquet, capes d’alvocat, papaia, ceba i pernil d’ànec. Repetim el procés.
  4. Finalment, prepararem una vinagreta emulsionant l’oli, la sal i el vinagre balsàmic. Amanim la nostra amanida al gust i ja podem servir.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és molt pàl·lid deixant un groc amb notes verdoses. En nas és molt floral i afruitat: notes de poma, préssec, fruites tropicals, pinya i cítrics amb una nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li aporta vivacitat i frescor. La criança com a Reserva afegeix unes sensacions finals que persisteixen en el temps.

Cava Elaboració Artesana Jaume Giró i Giró

Cava Elaboració Artesana Jaume Giró i Giró

Recepta extreta de: https://canalcocina.es/receta/ensalada-de-jamon-de-pato-y-aguacate