recepta-amanida-llenties-vinagreta-pinyons

Una amanida explosiva

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 gr de llenties cuites
  • Ceba tendra
  • Tomàquet d’amanir
  • Pebrot verd
  • Pebrot vermell
  • Pastanaga
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra varietat Morruda d’Olis Can Català

 

Per a la vinagreta

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer farem la vinagreta. En un morter piquem la meitat dels pinyons, fins que quedin ben esmicolats-
  2. Seguidament hi afegim un rajolinet de vinagre, un altre d’oli d’oliva i remenem ben remenat.
  3. Afegim la resta dels pinyons sencers, la sal, el julivert i el cibulet picats, remenem bé i llesta!
  4. Un cop cuites les llenties, les deixem refredar i mentrestant farem una picadeta amb totes les verdures. Amanim amb sal i un raig d’oli aquesta picadeta i la barregem amb les llenties.
  5. Emplatem l’amanida al nostre gust i la banyem amb la vinagreta pel damunt.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.

cervesa-rafega-bripau

Recepta extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/page/21