Un plat rodó que farem aquest estiu
Ingredients per a la recepta
- 4 pits de Pollastre del Prat
- 250/300 grs de cigrons eco d’Hort del Silenci (depèn de la gana)
Per a l’escabetx:
- 1 ceba
- 2 carlotes
- 1 pebrot verd
- 4/5 grans d’all
- 1 carabassó
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 1 culleradeta de pebre roig
- 3 claus d’espècie
- 1/2 nou moscada
- 2/3 pebres de caiena (opcional, si no us agrada el picant, no els poseu)
- 1 branca de julivert
- 1 branca de farigola
- 2 fulles de llorer
- Sal
- 1 gotet d’oli oliva (mida de 125 ml)
- 1’5 gotets de vinagre de vi blanc
- 2 gotets d’aigua
Elaboració de la recepta
- Lligueu els pits de pollastre amb un cordill per tal que en cuinar-los, la carn quedi ben compacta. Rostiu-los en una cassola amb una mica d’oli. Quan siguin ben daurats, retireu i reserveu.
- Talleu les verdures a tires gruixudes, com podeu veure a la fotografia. Agafeu una cassola i poseu les verdures, les espècies, el julivert, la frígola, el llorer i l’oli d’oliva. Quan l’oli es comence a escalfar i les espècies comencen a soltar la seua aroma, afegiu el vinagre i l’aigua. Quan arranqui a bullir, deixeu coure a foc suau. Quan porti bullint uns 10 minuts, afegiu els pits de pollastre. Deixeu coure tot junt durant 20/25 minuts.
- Retireu de la cassola els pits de pollastre i quan estiguin freds, traieu els cordills. Reserveu la quantitat que necessiteu per a l’amanida de cigrons i els sobrants els emboliqueu amb paper film i ho podeu congelar per a una altra vegada.
- Poseu les verdures i l’escabetx en un recipient i reserveu a la nevera fins a l’endemà.
- Per preparar l’amanida, poseu els cigrons bullits i freds al centre del plat. Poseu al damunt les verdures i al voltant el pit de pollastre tallat a rodanxes. Aboqueu una mica de l’escabetx per amanir el plat.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa, un vi negre amb aroma a notes balsàmiques, mentolades. Mineral i especiat. Fruites del bosc i herbes mediterrànies. Entrada potent i fresca en boca, on destaquen les notes minerals i especiats. Postgust llarg i suau.
Recepta extreta de: http://www.benremenat.cat/2016/06/amanida-de-cigrons-amb-escabetx-de.html