Albergínies farcides de pernil i formatge

Albergínies farcides de pernil i formatge

Un plat farcit de sabor

Avui fem albergínies farcides de pernil i formatge tendre de cabra de la Formatgeria Laura! Un plat farcit de sabor que acompanyarem amb un vi blanc Clàssic Penedès Parellada de Bodega Miquel Jané! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • Dues albergínies llargues
  • 150 grams de pernil ibèric
  • 150 grams de pernil dolç
  • Una ceba mitjana
  • Un gra d’all
  • Formatge ratllat
  • Dues cullerades de salsa de tomàquet fregit
  • Dues cullerades de salsa beixamel
  • Formatge tendre de cabra de la Formatgeria Laura
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
  • Orenga

 

Elaboració de la recepta

  1. Traiem la carn de les albergínies
    • Tallem les albergínies per la meitat verticalment i en traiem tota la carn. Reservem tant la carn com la closca.
  2. Fem el sofregit
    • Ruixem amb un raig d’oli en una paella i fem un sofregit amb la ceba i l’all picats.
    • A mitja cocció incorporem la carn de l’albergínia tallada en dauets i coem a foc lent durant uns 10 minuts.
  3. Afegim els pernils
    • Afegim els pernils i cuinem 5 minuts més.
  4. Agreguem el tomàquet i la beixamel
    • Agreguem el tomàquet i la beixamel i una mica d’orenga. Remenem.
  5. Farcim les albergínies i afegim formatge
    • Farcim les albergínies amb la mescla i afegim un tall de formatge de cabra i formatge ratllat per sobre. Podem agregar més orenga.
  6. Enfornem
    • Amb el forn preescalfat a 180º, enfornem 10 minuts i els darrers 5 minuts gratinem.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Clàssic Penedès Parellada de Bodega Miquel Jané, un vi de color or blanc pàl·lid, tons verdosos i grisencs, que marquen l’elaboració que s’ha fet amb la mínima intervenció de l’oxigen al celler, juntament amb una bombolla fina molt elegant. Surt aquesta aroma de criança amb una barreja d’aromes d’herba seca de baix bosc, amb un punt anisat. Destaca la bombolla fina, el seu suau pas per boca, amb una acidesa refrescant que convida a seguir assaborint aquest escumós.

Clàssic Parellada

Clàssic Parellada

Recepta extreta de: http://www.magradacatalunya.cat/2017/12/10/recepta-cuina-alberginies-farcides-pernil-formatge/