préssec

S’apropa la temporada d’estiu i com cada any estem atents per com van evolucionant les collites prèvies per l’inici d’una època en la qual sens dubte sempre ve molt de gust menjar productes agrícoles, especialment la fruita, que és el que més s’acostuma a consumir i vendre durant els mesos estiuencs.

La fruita de l’estiu

Si l’any passat comentavem que el préssec era la fruita estrella durant la majoria de l’estiu, aquest cop sembla que tonrarà a repetir en el top de la llista. El fruit nectarí, acostuma a ser el que més agrada durant l’estiu, ja sigui perquè és la seva temporada o perquè amb la calor ve de gust menjar-lo.

Si fa uns dies comentaven la bona evolució que està tenint en l’actualitat les madueixes, no només en l’activitat de les collites sinó en l’activitat que tenien en el mercat, on les vendes i les peticions dels majoristes cap als agricultors incrementaven molt considerablement en molts moments, especialment perquè es van fer més de dues collites a nivell general per petició experessa dels productors, cosa que lògicament els agricultors han rebut amb els braços oberts.

Fenòmen meterològic permissiu

Les previsions sobre el préssec però, no són exactes i ni tan sols es pot assegurar que les collites actuals surtin bones en termes generals. Però més enllà de la reserva que pugui haver-hi en qualsevol previsió d’aquest tipus, cal destacar que segons les dades d’organitzacions del sector primari i de pagesos, gran part dels agricultors de Catalunya, asseguren que les seves collites on perduren els préssecs per l’entrada de la nova temporada, està evolucionant a un nivell millor del previst, segurament degut a que el temps ha acompanyat durant les últimes setmanes.

Evolució a l’espera

Ara bé, caldrà veure com evolucionen altres fruits propis de l’epoca estiuenca, com el propi nèctar (derivat del préssec) o la bona rutina de les maduixes, que haurem d’esperar per valorar si el préssec serà capaç de superar en vendes potencials en el mercat del sector als fruits rojos. Les vendes de les maduixes però, sembla que en els últims dies les vendes han sigut un pèl més baixes, tot i que de moment són dades que no es poden cosiderar molt, ja que compleix un cicle natural del mercat, on després d’un ‘boom’ molt elevat on la corba del cicle del mercat ha arribat fins a dalt de tot, sempre hi ha una baixada en més o menys mesura, en la qual la maduixa es troba ara mateix.

Així doncs, durant les pròximes setmanes se sabrà si realment el préssec compleix totes les seves expectatives, ja que és la salvació de molts agricultors que veuen com la maduixa ja no té tanta demanda com fa unes setmanes i que com quasi cada any, el préssec no decepcionarà al mercat i serà el ‘bé substitiu’ de les faltes que poden haver-hi al mercat.