pastis de formatge

 

Un postre dolç per aquests dies festius

Ingredients de la recepta

  • 100 g d’edulcorant o sucre
  • 3 ous frescos
  • 200 g de formatge cremós Betara
  • 250 g de formatge mascarpone
  • 1 iogurt grec
  • 100 g de nata líquida
  • 40 g de farina de blat de moro “Maizena
  • Una mica de mantega i farina per al motlle
  • 10-12 melindros (opcional)
  • Per decorar:
    • Fruits vermells (nabius, maduixes, groselles, mores, etc..)
    • Fulles de menta
  • Per fer el coulis de maduixa:
    • 300 g de maduixes fresques del maresme
    • El suc de mitja llimona
    • Un tap d’essència de vainilla
    • 100 g de sucre o edulcorant
    • 70 g d’aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem els ous dins un bol per batre’ls.
  2. Barregem l’edulcorant i/o el sucre amb els ous.
  3. Ho barregem fins que agafin textura espumosa
  4. Fondrem una mica de mantega i pintarem el motlle.
  5. Barregem el formatge cremós i formatge mascarpone amb els ous batuts. També hi afegim un iogurt sencer, 100 gr de nata liquida, entre 40-50 gr de farina de blat de moro
  6. Ho posem a batre a baixa velocitat. No ha de muntar, només volem una crema sense grumolls, ben fina.
  7. És opcional, però si teniu melindros els podeu utilitzar per a donar-li una base al pastís.
  8. Per tal que no siguin tan secs, els donarem un lleuger bany amb llet. Ho aboquem tot dins del motlle. Amb una pala, escampeu bé la crema
  9. Ara, ho hem de coure a 170 graus durant uns 35-40 minuts
  10. En els últims 5 minuts podeu daurar la capa superior posant el forn en mode grill, però vigileu, que es crema amb facilitat. Notareu que el pastís tremola del centre, com si d’un flam es tractés. Aquesta és la textura correcta. Dels extrems té més consistència.
  11. Deixeu-lo refredar una bona estona abans de desemmotllar. Afegim el coulis de maduixa i ho decorem amb alguna maduixa fresca, gerds, nabius i mores.

Elaboració del coulis de maduixa:

  1. Rentem i tallem les maduixes
  2. Posarem en un bol 70 gr d’aigua
  3. Afegim 100gr d’edulcorant o sucre
  4. Remenem tot be fins que quedi el sucre o l’edulcorant dissolt
  5. Posem les maduixes dins un altre recipient, hi afegim suc de llimona, la mida d’un tap d’aroma de vainilla.
  6. Quan el sucre (que el tenim a part a un altre got) començi a bullir ja el podem abocar amb les maduixes.
  7. Ho triturem tot amb el turmix i ja renim el coulis acabat.

 

Maridatge

Us recomanem acompanyar aquest plat amb un Brut Reserva de Cava Àngel, amb un sabor suau i  fresc, un cava tradicional que acompanya perfectament tant aperitius i entrants com aquest pastis tan delicios.

cava angel

 

 

Recepta extreta de http://www.lacuinadesempre.cat