pastis-formatge-nous

 

Un pastís que us teletransportarà

Podeu elaborar aquesta recepta amb productes de La Botiga de Fortià.

 

Ingredients per la recepta

  • 200 Gr. galetes Maria
  • 100 Gr. mantega freda
  • 100 Gr. nous
  • 5 Fulles gelatina petites
  • 200 Gr. nata freda muntar
  • 250 Gr. formatge mascarpone (o d’untar)
  • 100 Gr. sucre
  • 200 Gr. llet

*Cobertura:

  • 1 làmina gelatina petita
  • 75 gr. mel
  • 75 gr. aigua
  • 30 gr. mantega
  • 1/2 o 1 cte. canyella (a gustos)
  • Nous Senceres de i caramel líquid per adornar

Elaboració de la recepta

  1. Fem la base, triturar les galetes amb 6 cops de turbo, afegir la mantega a trossos, 10 seg. vel.6.
  2. Folrar la base d’un motlle desmuntable, allisar i prémer bé, portar a la nevera.
  3. Hidratar les 5 fulles de gelatina, en aigua freda.
  4. Picar les nous sense rentar el got de fer la base, 3 seg. vel.4. Reservar.
  5. Sense rentar el got, col·locar la papallona i semi-muntar la nata, uns segons a vel. 3 1/2, que no quedi muntada del tot o es tallarà en afegir el formatge.
  6. Afegir el formatge i sucre, 10 seg. vel.3 Reservar.
  7. Sense rentar el got, treure la papallona, ​​escalfar 100 gr. de llet, 3 min. 90 º, vel.1.
  8. Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar 10 seg. vel.3. Afegir la resta de la llet, (100 gr), i barrejar 10 seg. vel.3.
  9. Unir amb moviments envoltants a la nata i formatge. Afegir les nous reservades i portar a la nevera perquè s’endureixi una mica i així les nous no vagin al fons, una mitja hora o poc més.
  10. Barrejar de nou perquè quedin ben distribuïdes les nous, bolcar sobre la base de galetes i portar a la nevera un parell d’hores.

*Cobertura:

  1. Hidratar el full de gelatina en aigua freda.
  2. Resta dels ingredients al vas, 3 min. 90 º, vel.2.
  3. Afegir la gelatina ben escorreguda i barrejar 10 seg. vel.3. Deixar temperar i bolcar amb cura sobre la capa de formatge, posar la llengua o una cullera perquè no furgui.
  4. Dur a la nevera, millor tota la nit, desemmotllar, adornar amb nous senceres i caramel líquid.
  5. Muntem la nata.
  6. Barregem amb el formatge mascarpone i llet amb gelatina i portem a la nevera a que solidifiqui una mica, perquè les nous no quedin en el fons.
  7. un cop una mica espès, el movem amb moviments envoltants, i així les nous quedaran repartides.
  8. Ja en el motlle, portem a la nevera.
  9. Fem la cobertura de mel I a la cobertura calent, tirem el full de gelatina.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un vi Torre de Capmany Garnatxa d’Empordà de Pere Guardiola, un vi dolç natural elaborat integrament amb Garnatxa blanca i criat en bótes de roure. Elaboració i criança singulars que li donen un delicat aroma melós i de fruites confitades amb un tacte a la boca suau i seductor. Excepcional vi de postres o d’aperitiu.

 torre-capmany-garnatxa-empordà-pere-guardiola

Recepta extreta de: http://www.juanideanasevilla.com/2012/04/tarta-de-queso-miel-y-nueces.html