pastis-formatge-cabra

Un clàssic que no falla mai

 

Ingredients per a la recepta

Per a la base:

  • galetes (Digestive, Marbú, etc.)
  • mantega

 

Per el pastís:

  • 570 gr. de formatge de cabra Pla d’Abella a temperatura ambient
  • 225 gr. de formatge tipus philadelphia, a temperatura ambient
  • 225 gr. de iogurt grec (pot ser baix en greix)
  • 135 gr. de sucre
  • 2 cullerades de buttermilk (opcional)
  • 3 ous
  • una culleradeta i mitja d’extracte de vainilla

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer, triturem les galetes amb la mantega i folrem un motlle (el meu és de 26 cm) amb la barreja, prement bé perquè les galetes quedin repartides i enganxades per tota la superfície. Reservem i escalfem el forn a 180º.
  2. A continuació, posem el formatge de cabra, el formatge d’untar i el sucre en un bol gran i batem amb la batedora de varetes fins que estigui tot ben combinat. Afegim el iogurt i barregem de nou.
  3. Sense parar la batedora, afegim els ous, un a un, incorporant bé a la barreja abans d’afegir el següent. Ara, tirem la cullerada i mitja de vainilla.
  4. I ja està la barreja llesta! L’aboquem al motlle i el col·loquem en una safata apta per a forn, que omplirem d’aigua fins a la meitat del motlle més o menys (aneu amb compte si feu servir motlles desmuntables, ja que es pot colar l’aigua, una de les solucions és posar-li paper d’alumini al voltant).
  5. Cuinem el pastís uns 45 minuts, fins que veiem que es comença a daurar una mica per dalt però que el centre estigui encara tremolós. El traiem del forn, deixem temperar 15 minuts i passem un ganivet al voltant de la vora del pastís, perquè no s’enganxi al treure del motllo.
  6. Deixem refredar el pastís una hora més o menys i d’aquí a la nevera.
  7. Per consumir, el traiem una estoneta abans, desmotllem i li posem el topping que vulguem. Aconsello menjar-lo amb mel o amb algun tipus de melmelada, ja que li donarà un bon contrast i no es farà tan pesat. I ah! No us passeu amb el tall, perquè plena de valent!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest pastís amb un cava Brut Reserva Avant de Giró Ribot, un cava de color groc pàl·lid amb reflexos verdosos i fines bombolles que formen una bella corona. És estructurat, untuós i amb gran intensitat, el post-gust és persistent i llarg, amb subtils notes del seu pas per fusta.

AVANT-Giro-Ribot

Recepta extreta de: http://midnightchocolate.blogspot.com.es/2013/10/tarta-de-queso-de-cabra.html