recepta-gourmet-pastis-formatge-melmelada-taronja

Un pastís perfecte

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 ml. de llet fresca de Granja El Prat
  • Melmelada de taronja amarga d’Hortus Aprodiscae
  • 2 sobres de quallada
  • 2 ous
  • 250 ml. de llet condensada
  • 110 gr. de sucre
  • 400 gr. de formatge tipus Philadelphia
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • 3 làmines de gelatina
  • Aigua
  • 1 paquet de galetes tipus Digestive
  • Mantega

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer que hem de fer és triturar les galetes amb un robot de cuina, o bé ficant-les en una bossa d’entrepà i aixafant amb un corró.
  2. Després li afegim una mica de mantega, prèviament fosa al microones, fins a formar una pasta homogènia i compacta, que posarem al fons de motlles individuals desmuntables (o en un motlle de pastissos més gran), prèviament engreixats amb una mica de mantega. Premem una mica amb els dits, perquè quedi compacta el que serà la base del pastís i conservem a la nevera.
  3. A part posem en una cassola els ous, el sucre i el sucre avainillat, la llet sencera, la llet condensada, el formatge i els sobres de quallada, a foc mitjà. Anem donant-voltes sense parar, fins que veiem que espessa. Llavors retirem i aboquem en els motlles. Deixem refredar i després conservem a la nevera, perquè vagi prenent cos.
  4. Per a la cobertura de melmelada de taronja posem la gelatina en un recipient amb aigua freda, perquè s’hidrati. Després, posem la melmelada (millor si té trossos de taronja) en un cassó, juntament amb quatre culleradetes d’aigua, a foc suau. Barregem bé i després li afegim la gelatina, prèviament escorreguda. Remenem fins que es dissolgui i tots els ingredients estiguin ben integrats.
  5. Llavors tirem per sobre del pastís i deixem refredar, perquè es solidifiqui. Quan el pastís estigui fred podrem treure del motllo i servir.
  6. Deliciós!

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Ab Origine Brut Reserva de Giró Ribot, un cava de color daurat pàl·lid amb reflexes verdosos. Bombolla fina i persistent, creant una elegant corona. Agradables tocs de fruita almivarada i reminiscències de pastís de poma. Fresc i viu, excel·lent harmonia entre acidesa i dolçor. Ampli en el seu pas per boca, persistint la fruita almivarada.

ab-origine-brut-reserva-cava-giro-ribot

Recepta extreta de: https://www.recetario-cocina.com/receta/tarta-de-queso-con-mermelada-de-naranja/