osona-cuina

El col·lectiu de cuiners ‘Osona Cuina’ va triomfar al madrileny Hotel Urban. Els xefs catalans, en una magistral vetllada, van oferir un showcooking i un espai de mercat en el qual sobresortia la qualitat de la cuina i rebost catalans.

‘Osona Cuina’ és, des de fa més de 15 anys, una agrupació de xefs de diferents restaurants d’aquesta regió catalana que estan convertint a la comarca en un dels referents gastronòmics de Catalunya. Cada cuiner i restaurant amb un estil particular però amb l’objectiu comú de portar la gastronomia d’Osona al panorama culinari internacional.

Amb motiu de Som Gastronomia Tour, la gira gastronòmica que enguany realitza Catalunya en el marc de la Regió Gastronòmica Europea, ‘Osona Cuina’ aterrar a Madrid sorprenent gratament a més de mig centenar de mitjans assistents amb els productes únics d’aquesta zona i la proximitat de les seves xefs, que van convertir la vetllada en un amè descobriment gastronòmic.

Va ser el xef de Ca L’Ignasi, Ignasi Camps, l’encarregat de conduir el showcooking en què Vic es va reafirmar com a capital de la tòfona, combinada en aquesta ocasió amb la singular patata bufet, un dels productes estrella d’Osona. En un altre espai, una zona de mercat habilitada amb taules de treball on els xefs Eduard Aliberch, de Cal Jutge, i Jordi Arumí, de Arka, van presentar alguns productes típics catalans i on els mateixos assistents van poder provar senzills plats característics de la cuina catalana, com el pa amb tomàquet o la picada.

Després de la lúdica trobada, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio va posar en alça l’oferta enogastronòmica catalana, fent una menció especial a professionals de la restauració que exerceixen una forta influència internacional com Carme Ruscalleda o els germans Roca. L’acte va comptar amb la col·laboració també del promotor del Fòrum Gastronòmic de Vic, Pep Palau.

La vetllada va finalitzar amb un àpat, de vins i cuina catalana ofert pels xefs de ‘Osona Cuina’, en què van participar també els xefs Oriol Sala El Gravat, Albert Reniu de Ca L’U i Antoni Cruells de DO Vic.