fira_consum_responsable_casetes

  • El 80% de treballadors/es d’ aquesta empresa social, dedicada a l’elaboració i envasat de llavors alimentàries, són persones amb discapacitat intel·lectual
  • ORDI NATURA mostrarà els seus productes en un estand i participarà en la xerrada “Alternatives al consum alimentari”

La plaça de Catalunya torna a acollir per tercer any durant les festes de Nadal la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. L’objectiu principal d’aquesta fira és donar a conèixer entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat, alhora que fan possible una economia social i solidària, amb projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental a barris i districtes. La fira mostrarà projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària que ofereixen un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres. A la fira es trobaran projectes, entitats i empreses que fan i volen fer economia i transformació social, proposant un canvi del model sòcio-econòmic. La fira, ubicada a la corona exterior de la plaça, estarà oberta en horari de 11 a 21 hores, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, que estarà tancada.

ORDI NATURA, empresa social dedicada a l’elaboració i envasat de diferents llavors alimentàries, estarà present en la propera edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que se celebrarà durant les festes de Nadal a la Plaça Catalunya de Barcelona.

ORDI NATURA mostrarà, en el seu estand, el ventall de productes que elabora, entre els quals destaca el sèsam caramel·litzat amb diferents gustos. Aquests productes, de gran qualitat i d’agricultura ecològica, estan elaborats per un equip de joves treballadores i treballadors un 80% dels quals tenen discapacitat intel·lectual.

A més de l’estand, ORDI NATURA participarà a la xerrada “Alternatives al consum alimentari” que se celebrarà el dia 30 de desembre, a les 17h a l’”Espai Consciencia” de la fira.

ORDI NATURA, constituïda el juny de 2015, forma part d’una xarxa de productors locals artesanals i de qualitat que tenen com a finalitat treballar per una societat més justa i integradora, on els col·laboradors, treballadors i proveïdors prioritzen la responsabilitat social.

La tercera edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, s’instal·larà al centre de la ciutat amb 44 parades en què es donaran a conèixer prop d’una seixantena de projectes, entitats i empreses.

Es tracta d’iniciatives que impulsen l’economia de proximitat i mostren com és possible consumir de manera sostenible durant tot l’any.

La Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària se celebrarà del 22 de desembre al 4 de gener i només estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.